Ovce na dlouhém vodítku ??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2019 20:02
meliskaa

XXX.XXX.32.179

Dobrý den,
Chtéli bychom si pořídit dvě ovečky, ale nemá oplocenou půlku sadu, je možne ovce dát na pastvu na dlouhé vodítko?? Viděla jsem to u koz ale u ovcí nevím. Poradíte?? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2019 20:06

Jsou lepší způsoby porážky než oběšení.

17.3.2019 10:05
kosta

XXX.XXX.107.128

meliskaa napsal(a):
Dobrý den,
Chtéli bychom si pořídit dvě ovečky, ale nemá oplocenou půlku sadu, je možne ovce dát na pastvu na dlouhé vodítko?? Viděla jsem to u koz ale u ovcí nevím. Poradíte?? Děkuji

Trávu jim nasekejte a dovezte na krmení podle potřeby na místo kde je máte ustájené.
Přebytek usušte.

18.3.2019 08:50
dad

XXX.XXX.64.31

Dá se všechno, jen se na to musíte všichni připravit - vycvičit.

19.3.2019 16:37
ančovička1

XXX.XXX.22.60

dad napsal(a):
Dá se všechno, jen se na to musíte všichni připravit - vycvičit.

Dad,myslite na úvaz ovce?..nemyslite to ironicky?.

24.3.2019 10:49
dad

XXX.XXX.64.31

anšovička1 - a proč ? dokavaď žit takový vetchý dědeček na druhém konci naší vsi tak to takto praktikoval s beranem a jednou ovečkou, vypásal stráně u silnice 3.tř. co nechtěli obecní sekáči kosit.

24.3.2019 14:11
ančovička1

XXX.XXX.38.178

Dad,tak to možná půjde,ale to zvíře asi musi byt odmalička na úvaz zvyklé...já si neumim představit,že bych uvázala na provaz nase kozy,nikdy uvázané nebyly,neriskovala bych,aby se oběsily...😱

24.3.2019 20:58
Malkina

XXX.XXX.33.225

Když jsem byla malá pásla za naší zahradou ovce sousedka-na provazech u stromů.Chodili jsme je odmotávat i několikrát denně.Ony se pásly furt jedním směrem až se zamotaly kolem stromu na doraz.Na nějakým kolíku s otočí by to asi šlo líp.

24.3.2019 22:38

My takhle měli ouessanty než jsme udělali ohrady. Zpočátku pásli s vodítky v ruce, pak na kolíkách vždy ve vzdálenosti aby si k sobě mohly čuchnout, ale nezamotaly se. Ale prvních několik pasení jsme je měli dost pod dozorem. Nebyl problém. Měla bych ale strach z pobíhajících psů

27.3.2019 14:53
dad

XXX.XXX.64.31

Anšovička - však jsem taky psal o přípravě a výcviku

27.3.2019 15:10
ančovička1

XXX.XXX.220.127

dad napsal(a):
Anšovička - však jsem taky psal o přípravě a výcviku

No proto,jedině tak😁

2.4.2019 11:52
janapiglet

XXX.XXX.12.51

Nejprve si prectete neco o chovu treba zde na ifaune, (nepisete jake plemeno), pak postavte plot, nejaky pristresek - a pak je mejte.
Venku beha hodne psu na volno, privazane by to byly "hracky" na zakusovani.
Ja mam na zahrade oplocenou ohradu, ale ovce i berana Quessantky davam i na beznou zahradu uz 8. rokem na voditku. Male jehne v cca 1 mes. naucim - poprve skace, podruhe uz umi. Zatluceny kolik z roxoru, cca 3m dlouha snura s okem, ktere se nasadi na roxor a ovce maji obojky jako psi, tak na druhem konci je karabina k uchyceni k obojku.
Musite pocitat kruznice tak, aby se ovce neprotly a nezamotaly. Uplne v pohode takto spasaji vse na zahrade a nesni nase vypestky. Ovce chodi vetsinou doprava v kruznici, proto ten volnejsi krouzek na roxoru. Kdyby tam byly pevne uvazane, za hodku stoji u roxoru a voditku je omotane.
Kdyz jsou nase ovce na voditkach, sjedu i na nakup, ale cca po hodine na ne vzdy juknu zda je vse OK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík