Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kacaba.ma

21.3.2019 11:30
kacaba.ma

XXX.XXX.102.188

Prosím o radu, mám doma kůzle staré 5 dní. Je na sušeném mléce určeném pro kůzlata a jehňata, dávkování dodržuji, přesto má od včera průjem, dnes přes noc ještě větší zhoršení. Ráno už moc nevypilo, jen pomekává. Jestli se napilo mleziva na 100% nevím, dle chovatele, který se o něho nemohl starat prý ano. Můžu mu podat něco na ten průjem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2019 12:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

živou vodu či podobný přípravek. k tomu klidně smectu, nebo dubovou kůru nebo dietan

Matouš

21.3.2019 12:59
Matouš

XXX.XXX.237.66

Moje jehňata měla taky průjem a pomohlo jim dát odvar z dubové kůry. Kůru seženete v lékárně nebo v obchodě u čajů. Já jsem dal asi dvě lžičky vyluhovat v té vodě z které jsem pak míchal to sušené mléko a dal jsem jim to vypít a pomohlo jim to. Ještě mě napadá jestli dodržujete teplotu podávaného mléka 38-40stupňů?

kacaba.ma

21.3.2019 14:16
kacaba.ma

XXX.XXX.102.188

Děkuji za rady. Zkusila jsem zatím podat smektu, protože tu mám doma. Kozlík už bohužel odmítá pít, takže jsem použila stříkačku. Za chvíli část vyzvracel:-( Jinak je celkem akční, chodí, poskakuje.....
Teplotu mléka dodržuji....
Mám strach, jestli je opravdu dost napil toho mleziva. Nemůže to být tím?

kacaba.ma

23.3.2019 20:11
kacaba.ma

XXX.XXX.102.188

Tak jsem 2 dny podávala do krmení odvar z dubové kůry, včera kozlík začal cucat z flašky, tak jsem měla radost, že se lepší a dnes je to zase horší, než včera. Mám problém ho nakrmit i stříkačkou:-( Druhé kůzle mělo lehký průjem a hned po prvním napití mléka z odvaru z kůry je ok....tak nevím....

Přidejte reakci

Přidat smajlík