Dobrý den, budu si pořizovat 2 ovečky jako sekačku a chtěl bych se zeptat co všechno sežerou myslím tím, co všechno mám zapletit aby to nesnědly. Mám rybízy, angrešty, hrušně, třešně, vrbu, jabloně víno, maliny, ostružiny. Zajímalo jestli to sežerou úplně všechno, nebo je něco z toho co jsem vyjmenoval, co by jsem nemusel před němi chránit. Děkuji a hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

žerou všechno.

Kesitam
napsal(a):
I kůru ze stromů nebo jen plody a to zelené ?
Obojí.

Anatolka
napsal(a):
Záleží na stáří a výšce stromů. Mám kamerunky. Pasou mi zahradu, starší stromy mají okousane listy do 1,5 m. Do kůry nejdou. Vše ostatní spolehlivě sežerou. Pokud chci sklidit nějaké ořechy, musím být rychlejší 😃
možná spíš štěstí, že do kůry nejdou, nebo pořád mají k dispozici dost jinýho okusování.
ale ovce dokážou zničit strom raz dva
Moje milují vrbu, více než tvrdý chleba, ta je opravdu TOP, listí a i samozřejmě kůru. Dneska jsem jim donesla od elektrikářů pokácený stromek, doslova se na ni vrhly. , A pak mají taky rády smrkovou kůru, letos jak byla kalamita a popadaly všechny vršky smrků, chutnaly jim i bohatě osypané vršky jehličí. Výrazně méně jim pak chutnají jiné dřeviny -bříza, javor, dávala jsme i ořezanou meruňku a nad tou vysloveně ohrnovaly nos. Takže moje zkušenost je, že vše musíte chránit. Jitka