Co všechno musím před ovcemi chránit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2019 15:49
Kesitam

XXX.XXX.75.196

Dobrý den, budu si pořizovat 2 ovečky jako sekačku a chtěl bych se zeptat co všechno sežerou myslím tím, co všechno mám zapletit aby to nesnědly. Mám rybízy, angrešty, hrušně, třešně, vrbu, jabloně víno, maliny, ostružiny. Zajímalo jestli to sežerou úplně všechno, nebo je něco z toho co jsem vyjmenoval, co by jsem nemusel před němi chránit. Děkuji a hezký den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2019 15:54

žerou všechno.

31.3.2019 16:44
Kesitam

XXX.XXX.75.196

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
žerou všechno.

I kůru ze stromů nebo jen plody a to zelené ?

31.3.2019 16:57

Kesitam napsal(a):
I kůru ze stromů nebo jen plody a to zelené ?

Obojí.

31.3.2019 17:54
Anatolka

XXX.XXX.76.17

Záleží na stáří a výšce stromů. Mám kamerunky. Pasou mi zahradu, starší stromy mají okousane listy do 1,5 m. Do kůry nejdou. Vše ostatní spolehlivě sežerou. Pokud chci sklidit nějaké ořechy, musím být rychlejší 😃

31.3.2019 18:06

Anatolka napsal(a):
Záleží na stáří a výšce stromů. Mám kamerunky. Pasou mi zahradu, starší stromy mají okousane listy do 1,5 m. Do kůry nejdou. Vše ostatní spolehlivě sežerou. Pokud chci sklidit nějaké ořechy, musím být rychlejší 😃

možná spíš štěstí, že do kůry nejdou, nebo pořád mají k dispozici dost jinýho okusování.

ale ovce dokážou zničit strom raz dva

31.3.2019 18:15
Anatolka

XXX.XXX.76.17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
možná spíš štěstí, že do kůry nejdou, nebo pořád mají k dispozici dost jinýho okusování.

ale ovce dokážou zničit strom raz dva

To ano, souhlasím. Mladé stromky a vše, co nechci aby zničily, chrání ohradník.

3.4.2019 22:02
suffolkovce

XXX.XXX.180.15

Moje milují vrbu, více než tvrdý chleba, ta je opravdu TOP, listí a i samozřejmě kůru. Dneska jsem jim donesla od elektrikářů pokácený stromek, doslova se na ni vrhly. , A pak mají taky rády smrkovou kůru, letos jak byla kalamita a popadaly všechny vršky smrků, chutnaly jim i bohatě osypané vršky jehličí. Výrazně méně jim pak chutnají jiné dřeviny -bříza, javor, dávala jsme i ořezanou meruňku a nad tou vysloveně ohrnovaly nos. Takže moje zkušenost je, že vše musíte chránit. Jitka

4.4.2019 12:33
Srna23

XXX.XXX.41.212

Při jehličí je prý třeba být opatrný - aby se ho nepřežraly - kvůli zmetání. Ale to vím o kozách.
A ano, žerou všechno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík