Dotaz na chov ovcí a koz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kika.d

1.5.2019 22:27
kika.d

XXX.XXX.214.60

Dobrý den,
mam dotaz ohledně chovu ovcí a koz. Bydlím mezi dvou mi rodinnými domy, ovšem sousedi si chtějí pořídit ovce a kozy, vyměřovali elektrický ohradník který bude na plotě co sousedí s mým. Můj dotaz se týká zda muže být použít i bez mého souhlasu, ale především mi jde o bezpečnost malého dítěte na mé zahradě, dvou psu a kočky, kdy se mohou kdykoliv přiblížit k plotu a může nastat úraz. Vůbec nerespektuje, že bydlíme vedle něj a chodíme na zahradu. Když jsem vznesla navrch proč ohradník nebude vést těsně kolem plotu tak mi odseknul že ať se nestarám. Dále za našimi pozemky je les a zda i tam může vést elektrický ohradník, když přes pozemky chodí lesní zvěř? A zda musí mít soused povolení k chovu těchto zvířat i od sousedu jelikož je to blízko domu a zápachu, hluku ne nevyhne, mé dítě je alergik mam obavy aby se jeho zdravotní stav nezhoršil, tím zápachem. Z města jsme se odstěhovali kvůli smogu, zdravotně je na tom lépe, ale mám obavy teď, když bude soused chovat ovce a kozy. Dále mě zajímá kolik je povoleno kusů na chov, aby neobtěžoval tímto sousedy. A zda má nějakou ohlašovací povinnost a jak je to s veterinární péči, jde mi o bezpečnost vím že i ovce přenášejí nemoce. Předem za kladné odpovědi děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2019 22:35

pražáci patří do prahy, pokud jim vadí zvířata!

1.5.2019 23:51
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Na vesnici se od nepaměti chovala zvířata,to jste nevěděli?? ..a ja doufám,že když budu chtit chovat kozu,nebudu muset na vesnici dávat žádost na OÚ o povoleni!! ..vraťte se do prahy..

2.5.2019 09:00

Jinak, věcně, než začnete dělat dusno na úřadech, jako to vaše typy dělají:

elektrický ohradník funguje tak, že se ho musí zvíře DOTKNOUT. Ohradník na plotě, který sousedí s vaším plotem se vás vůbec, ale vůbec, ale vůbec netýká. Netýkal by se vás ani ohradník ze sousedovi strany společného plotu.

Elektrickým ohradníkem může být ohraničený každý pozemek, který je zahrada nebo pastvina. Zvěř holt bude chodit jinudy.

Povolení mít nemusí. Žádné. Nesmí obtěžovat nad míru přiměřenou poměrům a zvykejte si, že na vesnici se chovají zvířata. Ohlašovací povinnost vůči vám nebo obecnímu úřadu taky nemá.

Od svých psů nebo koček můžete chytit asi tak desetkrát víc nemocí než od sousedových ovcí. Pokud teda nejste kráva, že.

2.5.2019 11:09
roklanka

XXX.XXX.46.131

Píšete ,že vaše dítě je alergik a na venkově se mu ulevilo ,přes to ,že máte dva psy a kočku ,takže na zvířata a pyly asi alergické není. Nedivila bych se sousedovi ,kdyby se alergikem stal on ,neb mít takový poklad za sousedy jako jste vy, si o alergii říká. Proč si pořizujete barák na vesnici ,kde jsou zvířata běžná a nekoupíte si domek v satelitech ,kde mají anglické távníčky ,bazeny a max. zvířata jako máte vy ,tam žádné ovce a kozy nehrozí. Vážně jste si myslela,že na této diskuzi chovatelů najdete porozumění?

4.5.2019 20:18
dad

XXX.XXX.64.31

Bydlím v zástavbě rodinných domů (obec do 600 obyvatel)
když pominu slepice, holuby, psy a kocoura tak jsem posledním chovatelem větších zvířat,
jsem ohrožený druh toužící po vysokém stupni ochrany protože jsem na vymření, chodí se na mně koukat jak do ZOO

5.5.2019 20:06

Osobo hloupá a veskrze neužitečná, právě takové typy, jako jste vy, nadělají na vesnici nejvíc škody. Dům prodejte a odstěhujte se zpět do města.

6.5.2019 13:03

To jste jí to dali, vůbec nehledíte na to, že chtěla kladné odpovědi.
Tak tady je jedna kladná : Souseda si važte, předcházejte si ho a třeba vám pro vaše stonavé dítě bude prodávat kozí mléko, které ho postaví na nohy.

10.5.2019 13:13
Ares1985

XXX.XXX.35.42

No som zvedavý čo bude svet robiť, keď sa z dediny vytratí posledný farmár, či farmarka, ktorý už nebude mať chuť neustále bojovať so susedmi, so starostkou, s veterinou a jej zákonmi "prospesnimy" pre nás všetkých chovateľov... Tiež už mám niekedy dosť toho a to sa dá povedať, že patrím k tým mladším a odhodlanym... 😁
Sťažnosti tipu : kôli vašim kravam a zvoncom ktoré majú na krku keď sú na lúke nemôžme spať, koli senu ktoré fúka z vašeho sennika na obecný úrad vyzeráme ako u gazdov, koli vašemu el. Oplotku sa nemôžme obracať autami na lúke, koli vašim prascom a smradu sa nedá žiť v našom humne 😁, parkujte traktor ďalej od nášho domu, lebo to zle vyzerá .... Atď.....

10.5.2019 13:54

Ares1985 napsal(a):
No som zvedavý čo bude svet robiť, keď sa z dediny vytratí posledný farmár, či farmarka, ktorý už nebude mať chuť neustále bojovať so susedmi, so starostkou, s veterinou a jej zákonmi "prospesnimy" pre nás všetkých chovateľov... Tiež už mám niekedy dosť toho a to sa dá povedať, že patrím k tým mladším a odhodlanym... 😁
Sťažnosti tipu : kôli vašim kravam a zvoncom ktoré majú na krku keď sú na lúke nemôžme spať, koli senu ktoré fúka z vašeho sennika na obecný úrad vyzeráme ako u gazdov, koli vašemu el. Oplotku sa nemôžme obracať autami na lúke, koli vašim prascom a smradu sa nedá žiť v našom humne 😁, parkujte traktor ďalej od nášho domu, lebo to zle vyzerá .... Atď.....

Kohouta nemáte?

10.5.2019 14:10
ančovička1

XXX.XXX.37.133

Ares,bůh vami a pevné nervy..toto by jeden neustal..je to smutné...ale jist BIO by chteli vsichni!

10.5.2019 14:19
jrl13

XXX.XXX.103.33

nerozumím, jak bydlíte mezi dvěma domy?

janadivoženka

10.5.2019 14:23
janadivoženka

XXX.XXX.76.164

Máme dva kohouty, králíky , ovce nám bečí. Každý má slepice. Krávy sousedům bučí, hnoje smrdí, koně řehtají, kozy tu tedy nemáme, traktory jezdí atd. Je tu vše, co na venkově bývá. Malá tichá vesnička, kterou vede silnička třetí třídy. Pár čísel blízko proti sobě.
V noci je ticho, TICHO.
Ovšem co vadí mně, je budoucí sousedovo tepelné čerpadlo. Idyla i dobré sousedské vztahy zřejmě končí.

11.5.2019 11:23
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.9.198

Tady si náplavy taky vymohli likvidaci sousedova kohouta. Vymohli úspěšně, protože OU začali taky ovládat náplavy. Ale soused je citlivá povaha. Umí jenom udávat, sekat co víkend trávu, kropit pozemek herbicidama a lít chlór do bazénu, že to tu smrdí jak v Podolí. Budu si muset pořídit 3 prasata, abych to zlepšil....

13.5.2019 17:33
janapiglet

XXX.XXX.12.210

..ta kika je snad jen nejaka legrace ne? Ja si planovala, az mi bude 50, ze zmizim z Prahy do lesa, budu mit vedle psu i slepice, miniovecky, atd - a jsem tu zatim mezi cca 10 domy jediny exot, mezi lidmi z blizkeho mesta, co si tu postavili take domy. Oni maji max. 1 psa, travniky na relax, bazeny. Sousedi pres plot ale kvituji, ze miniovecky nervou, nesmrdi - a hnuj, ktery me voni a jim smrdi - davam ulezet na nejzassi cast od sousedu v ramci dobrych vztahu Kazdy Prazak je svihly ruzne, stejne jako mimoprazsti Slepicky zatim nemam, ale jednou budou.

Na duchod planuji byt co nejvice sobestacna v zelenine, ovoci, pokud to moje pater vydrzi. Zvirata zabijet nechci. A sousedi vrti hlavou, letos zkousim brambory na sene.

Doufam, ze nedojde k tomu, aby i kazdou slepici schvalovali sousede a OU....a musela byt cipovana a hlasena na svazu jako ovecky

Přidejte reakci

Přidat smajlík