Jehně po po porodu už druhý den chrčí

Suffolk (SF)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.5.2019 13:33
suffolkovce

XXX.XXX.180.15

Přeji pěkný den,
včera okolo 15 se za sněžení na pastvině, pod smrky, narodila malá jehnička. Ovce byly celou zimu venku, mají jen přístřešek, ale ten si pro porod ovce bohužel nevybrala. Je to její první jehně. Od počátku jehně malinko chrčí, není to ani tak z plic, spíš z hrdla a tlamy, není to nic hrozného, ale normální to není, jako když kočka přede – o trochu více. Protože to trvá, tak jsem dnes volala veterinářovi, ten mi říkal, že to bude plodová voda, a že to přejde, že s tím nic nemám dělat. Poté, co mi předevčírem jehně umřelo, jsem vyplašená. Ovce rodila v zimě a na pastvině je místy pořád bílo. Jinak jehně pije a cupitá za mámou. Nemám žádné praktické zkušenosti a na internetu a v knihách jsem k tomuto tématu nic nenašla.
Je to normální, a opravdu to přejde, děkuji za rady. Jitka

5.5.2019 20:12
ančovička1

XXX.XXX.37.133

Věřte veterináři,jehně se nadechlo plodove vody..nasim kuzlatum se to také nekdy stane,že jim chrčí dýchání,ale za par dni to přejde samo..a to jsme vzdy u nich a hned po porodu uvolňuji dýchací cesty..

5.5.2019 23:00
suffolkovce

XXX.XXX.180.15

Děkuji moc za radu, večer jsem ho ještě prohlédla a už nechrčelo, to se mi ulevilo. Jitka

Přidejte reakci

Přidat smajlík