Dobrý den je tu někdo kdo by mi mohl poradit .po spočítáno termínu porodu nám vyšlo že by přibližný datum měl vycházet na 13 května a dosud nic .může koza přenášet ?? Jak dlouho ?? Pořád kolem ní chodíme zatím se nic neděje tak nevíme zda není pouze tak tlustá po ohmatani se nám zdá že něco cítíme ale nejsme si jistí . minule to též nebylo poznat a pak se nam narodila dvě kůzlata .Vyčkat ještě nebo zajet pro veterináře zase nechci být za ..,...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Možný je všechno, ale moje zkušenost je spíš taková, že pokud fakt víte předpokládané datum porodu - byli jste u kozla - tak když koza neporodí, tak je prostě JALOVÁ:
Co to je přibližné datum? Tomu nerozumím,březost je 150 dní od skoku s tolerancí +-5dní. Pokud nepouštíte kozla z ruky, tzn. prskající kozu dovedete ke kozlovi na skok a kozla nemáte,tak nevíte nic jistě. Koza se může přeprskávat a kozel ve stádě jí zase skočí,vy se domníváte,že znáte datum,když jste viděla první skok a dalšího jste si nevšimla. Vím o případech,ale jsou vyjimečné,kdy koza přenášela 10 dní a rekordmanka 168 (to byla moje koza,já pouštím kozla z ruky,takže datum jsem věděla přesně)