Moč ovcí spaluje trávu

Suffolk (SF)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2019 20:40
suffolkovce

XXX.XXX.180.15

Přeji pěkný den,
mám plemeno Suffolk, Letos se narodila jehňátka a u jedné beránek po porodu zemřel. Všimla jsem si, že na pastvině začíná být spálená tráva – jedno kolečko vedle druhého, od toho, jak ovce močí. Vím, že tento problém je u fen psů, asi to tedy souvisí s hormony. Začíná mě to znervózňovat, protože, jestli to půjde takhle dál, tak nebudu stačit dosívat, navíc v takové půdě jen tak tráva hned neroste. Ani jsem nevypozorovala, zda ty kolečka vznikají po jehňatech, nebo bahnicích, kterým jehňata zůstala, anebo i po té, chuděrce, co o jehně přišla. Všimla jsem si to cca 3 týdny zpět, takže před porody to nebylo.

Máte to také, má to nějaké řešení a co je důvodem?

Děkuji za názory a zkušenosti Jitka

8.6.2019 05:57
Vonhil

XXX.XXX.158.74

Neni to spis vegetacnim obdobim travy a kombinace toho, ze neprsi? I moc samcu tohle dela. Moc je proste agresivni a kdyz na to pak pali slunicko, nesmyje to dest a trava v tom obdobi moc neroste..

8.6.2019 13:59
suffolkovce

XXX.XXX.180.15

Děkuji za názor, ale nemyslím si, že to bude ten důvod, jednak se to objevilo až nyní. To bych pozorovala již za loňských parných dnů a zase takové sucho nebylo, navíc místa, kde se kolečka objevují jsou ve stínu. Vím, že stejný problém byl, kdy sousedka chodila venčit svou novou fenu na trávník okolo domu, a tenkrát mi někdo říkal, že to je tím, že je fena.
Ale budu sledovat, kdy se kolečka objevují, zda nakonec nemáte pravdu,

Jitka

Přidejte reakci

Přidat smajlík