Dělala jsem ho léta . Někdy byl tvaroh vynikající sladký a bez pachutí ,Záleží čím krmíte a na počasí .Pokaždé je jiný.Nejlépe je si koupit kultury a syřidlo.Já jsem
srážela i octem.Jogurt,že byl řídký mě nevadilo měla jsem to jako jogurtový nápoj
přidala jsem si do toho ovesné vločky a přisladila dle chuti .V létě vynikající a osvěžující. Tak jsem to dělala já.
To je zaujímavé. Ja nemusím do mlieka dávať do mlieka nič. Pri izbovej teplote, mi mlieko v sklenenej fľaši krásne zakysne do dvoch dní. Potom ho zohrejem na teplotu okolo 40-45 stupňov, nechám odstáť asi hodinu, zlejem do plienky a je vybavené. Tvaroh ako vyšitý. Výborná konzistencia a bez zápachu.
Zdravím...
zabudol som poznamenať, že ja mlieko nepasterizujem. Dojím len dve kozy, ktoré denne kontrolujem na prítomnosť kliešťov.
Zistil som, že keď kozám denne natieram ráno pred vyháňaním na pašu rizikové miesta indulonou, tak sa ich kliešte nechytajú.
Rizikové miesta sú podľa mňa neosrstené plochy medzi prednými a zadnými nohami a vemeno. Kozy si rýchlo na natieranie zvyknú a potom samé dvíhajú pri natieraní nohy.
Toto sú moje skutočné skúsenosti, nad ktorými sa možno niekto pousmeje, ale to je v pohode. Ešte spomeniem, že na jar vždy plochy kde pasiem voľne kozy, vypaľujem. Môžem si to dovoliť, nakoľko mám dookola dobrých susedov a nikto ma nebonzne.
Kde niet žalobcu, nieto ani sudcu.
S pozdravom...
Na špičku nože,trošku.. Nebylo by lepší se kouknout na FB do skupiny výroba sýra a pročíst si soubory,kde je vše popsáno. Nebo si koupit Domácího mlékaře a prostudovat ho? Smetanová kultura od Milcomu se samozřejmě dá také použít na tvaroh,ale i na sýr. Je daleko lepší si něco nastudovat a pak zkoušet.