Prosim poraďte - zdravotní problém

Kamerunská koza
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2019 06:41
Verca 82

XXX.XXX.157.42

Dobrý den,už jsem zoufalá, mam kozlika starého 4 1/2 měsíce odchovaného na flašce. Od včera je divnej,stojí hlavičku má mírně stočenou do leva a kouká do prázdna a přitom si stoupá na místa,kde má přední nohy víš a skoprněle stojí, od rána strašně plakal,takže jsem hned volala veta,poslechl si ho a řekl mi ať mu dám Tympasol a heřmánkový čaj,to jsem udělala,nafouklej ale neni,jen když jsem ho poslouchala já, tak mi připadalo,ze žaludky nepracujiu jak maji,často čůrá a ma problémy se vykakat,nepřežvykuje,vet mu Pichl akorát něco na bolest,prý už je to na něm, já jsem mu vcera ale ještě dala štamprdli oleje a navečer slivovici,natrhala jsem větvičky borovice,to si jen párkrát ďoubnul,seno si vcera vzal,ale pak mu zase začali bolesti,dnes rano jen uždiboval,poradte co mám ještě udělat, nebo co říct vetovi ať mu dá, napadlo mě, jestli nemá ještě nějaký vitamínový deficit, Nepište prosím ať vyměním veta,jinej tak ochotnej tu bohužel není. Dekuji

13.7.2019 08:46
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Máte kozy vakcinované proti Klostridiím ?

13.7.2019 10:40
Verca 82

XXX.XXX.18.193

Dobrý den,jsem začátečník a když jsem se ptala veta kvůli očkování, řekl mi,že to není potřeba, mám jich 6 a udělala bych pro ně jen to nejlepší, vet tady už byl,napichl atb,hepagen a to třetí nevim,ale protože žaludky nepracují jak maji,tak asi nato,dal mi prodigestan,ten už jsem do nej nacpala a uvidíme,zitra další injekce...na tu vakcínu se ho zeptám,domlouvali jsme se zatim jen na tetanus a to jsem si o něj musela říct. Děkuji za reakci verca 82

Miky_

13.7.2019 14:33
Miky_

XXX.XXX.99.215

Dobrý den chci se zeptat nestane se něco koze když sní listy z ořešáku?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2019 16:41

Miky_ napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat nestane se něco koze když sní listy z ořešáku?

Nestane,naše kozy ho žerou skoro denně a sežerou i měkké ořechy.

Miky_

13.7.2019 16:58
Miky_

XXX.XXX.99.215

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nestane,naše kozy ho žerou skoro denně a sežerou i měkké ořechy.

A co když sežerou listy že špendlíku?

13.7.2019 18:31
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Verca 82 napsal(a):
Dobrý den,jsem začátečník a když jsem se ptala veta kvůli očkování, řekl mi,že to není potřeba, mám jich 6 a udělala bych pro ně jen to nejlepší, vet tady už byl,napichl atb,hepagen a to třetí nevim,ale protože žaludky nepracují jak maji,tak asi nato,dal mi prodigestan,ten už jsem do nej nacpala a uvidíme,zitra další injekce...na tu vakcínu se ho zeptám,domlouvali jsme se zatim jen na tetanus a to jsem si o něj musela říct. Děkuji za reakci verca 82

Ve vakcině Covexim 10 jsou Klostridia včetně clostridium tetani. Ono se nemusí nic stát několik let a pak to může vypuknout, léčba je většinou neúspěšná. Dnes bych si netroufl chovat ovce a kozy bez vakcinace.

13.7.2019 21:06
Verca 82

XXX.XXX.83.100

Děkuji, jahodapavel-zitra se vet staví,zase napichat kozlika,tak se mu o tom Coveximu zmíním,sem zvědavá co mi na to řekne, už země musí mít dost,pořád otravuju.A na co ještě doporučujete očkovat?

14.7.2019 07:54

Miky_ napsal(a):
A co když sežerou listy že špendlíku?

Naše kozy okusují skoro vše.Ořešáky,jabloně,švestky,třešně,lísky,javory,duby,habry,javory,smrky,borovice,lípu,
břízu, černý bez, vrbu, okousali i tůje nikdy jim nic nebylo.

14.7.2019 08:57

Verca 82 napsal(a):
Děkuji, jahodapavel-zitra se vet staví,zase napichat kozlika,tak se mu o tom Coveximu zmíním,sem zvědavá co mi na to řekne, už země musí mít dost,pořád otravuju.A na co ještě doporučujete očkovat?

kdyby měl ten váš kozlík enterotoxémii, už je po něm.

14.7.2019 18:49
Verca 82

XXX.XXX.83.100

Pro bodlinka- tak záplať bůh není,je na tom už mnohem lépe,zase zlobí,vet mu stále jezdí píchat atb a já mu ráno a večer dávám prodigestan,žaludky pracuji,prežvykuje,ale co mě zaráží je,to že při tom prežvykování mu z tlamy obsah co vní má teče po bradě,takže to vypadá když za nim přijdu,že se poblinkal,nikdy sem se stim nesetkala a vetovi jsem to říkala,ale nic mi na to neřekl,myslela jsem si,že to zapříčinila větvička,kterou sem mu dnes našla zaklíněnou v tlamě,vydala mu ji a zjevně se mu ulevilo,ale když jsem za nim za pul hodiny přišla znova,tak byl zase špinavej od rozžvýkaného žrádla,nesetkala jste se stim? Děkuji

14.7.2019 18:59
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kdyby měl ten váš kozlík enterotoxémii, už je po něm.

Má 3 formy- perakutní, akutní, subakutní má 70% mortalitu. Při léčbě ATB je možné že přežije, otázkou je jak dlouho.

http://www.zemedelskekomodity.cz/index.php/zivocisna-vyroba/chov-ovci/infekcni-nakazy-ovci/enterotoxemie-ovci

14.7.2019 19:36
Verca 82

XXX.XXX.83.100

Pro bodlinka- tak záplať bůh není,je na tom už mnohem lépe,zase zlobí,vet mu stále jezdí píchat atb a já mu ráno a večer dávám prodigestan,žaludky pracuji,prežvykuje,ale co mě zaráží je,to že při tom prežvykování mu z tlamy obsah co vní má teče po bradě,takže to vypadá když za nim přijdu,že se poblinkal,nikdy sem se stim nesetkala a vetovi jsem to říkala,ale nic mi na to neřekl,myslela jsem si,že to zapříčinila větvička,kterou sem mu dnes našla zaklíněnou v tlamě,vydala mu ji a zjevně se mu ulevilo,ale když jsem za nim za pul hodiny přišla znova,tak byl zase špinavej od rozžvýkaného žrádla,nesetkala jste se stim? Děkuji

14.7.2019 19:43
Verca 82

XXX.XXX.83.100

Pro bodlinka- No to jste mě dostala a nemohlo by to být něco jiného? Zítra se ho nato zeptám.A jaké ještě doporučujete očkování?

Přidejte reakci

Přidat smajlík