Jednodenní průjem u koz

Česká bílá krátkosrstá koza
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2019 22:04
Kristiníková

XXX.XXX.89.163

Dobrý den, prosím mám dotaz a velkou prosbu. nemáte někdo zkušenost s jednodenním průjmem u koz, po kterém koza do večera umře? Takto mi letos odešla už čtvrtá koza. Jsou očkovány na enterotoxemii, poslední úhyn jsem dala na pitvu, veterinář nic nenašel, jen prokrvácená střeva - větší prokrvení než normálně. Kozy byly různého stáří, od osmileté až dneska jednoletá. Źádné změny v krmné dávce jsme nedělali...už si fakt moc nevím rady...děkuji za každou radu

24.7.2019 21:45
roklanka

XXX.XXX.45.57

Masivní začervení vlasovkou slezovou by docela odpovídalo jak průjmu,tak rychlému úhynu. Kdy jste odčervovala?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2019 22:06

slezovku by měl veterinář přece při pitvě vidět. anémii, krváceniny ve slezu, při troše pečlivosti i ty červy. jsou sice malí, ale když mají zvíře zabít, je jich tam mraky.

24.7.2019 22:43
roklanka

XXX.XXX.45.57

Při vší úctě k veterinářům Bodlinko ,dobrejch kozo ovčích jsem moc nepotkala. Ano,měl by to vidět. Bohužel už jsem zažila podobný případ.

24.7.2019 22:50

No, upřímně, pokud teda veterinář přehlídne hubenou anemickou kozu s červíky, tak stejně tak může přehlídnout, že je tam akutní acidóza bachoru, což je zase moje oblíbená diferenciální diagnóza úhynu předcházeného krátkým průjmem, protože lidi prostě potřebují nutně krmit cizí zvířata..

Přidejte reakci

Přidat smajlík