Pěkně prosím, mám maso ze starší Ouessantky, je cítit skopovým, rodina to moc nemusí, co s ním můžu udělat?
POchopila jsem, že základ kuchyně jsou bylinky a česnek.
Máte nějaké dobré tipy?
Sekanou asi zvládnu, našla jsem čistě ze skopového, mám dát víc druhů masa, nebo to přetluču česnekem?
Maso s omáčkou bych udělala ráda, ale nechce se mi úplně riskovat.
Péct pomalu nebo rychle?
Díky moc, uvítám i odkazy.
Maso ze starsi kozy,ovce,naporcujte na mensi kusy,trochu posolte a natřete pomletym nebo lisovaným česnekem,nechte aspoň od vecera do rana v lednici odležet,nejlip jeden den..maso zkřehne,bude se lépe dusit,vařit..můžete přidat i koření,bylinky,podle toho,co mate v umyslu vařit nebo péct..z masa prvne odstraňte všechen luj a vetsi blány,můžete ho i vykostit..ovce nemáme,ale ze staré kozy delam nejradeji guláš, vykostenou kytu naspekuji,trochu nasolim a nalozim do směsi halali na den do lednice s kořením..atd..lepsi,nez hovězí😁
Uživatel s deaktivovaným účtem

Halali je zeleninová směs pod svíčkovou prodávaná ve skleničce.
Také staré kozy nakládám na svíčkovou,na guláš ji nakládám do směsi oleje a koření i na 2-3 dny,zkoušela jsem i tzv.studené pečení v troubě přes noc a maso bylo krásně měkké a moc dobré.
Bez zeleninové pikantni smesi Halali ,si už ani svickovou neumim představit😁..nejen z kozy,kuzlete,kralika,hovězího😀..prodávají malé skleničky,asi 300ml a velke 700ml. ..mně na jeden oběd malá sklenicka stačí,na 1,5-2kg masa, napr.králíka,nasolim,naspekuji,muzete opeprit a zalit i s lakem,prolozit kořením..kdyz mám vic masa,prileju trochu vody,aby bylo maso ponořene..velké sklenice nam na dvakrát..nekdy nejsou malé v prodeji..kaufland..že bych zitra udělala svíčkovou???😁
ovečka na víně,
sůl, pepř, rozmarýn čerství dlouhé stonky, česnek, cibule, víno Tokaj, máslo,
Maso odblaňte, odstraňte luj. utřít 5 stroužku česnek se solí a obalit tím maso+.pepř
Několik celých stroužku prošpikovat maso i se stonky rozmarýnu. zalit vínem 1/2.a cibulí.
dat na 2 dny do ledničky. po jednom dni otočit maso aby se vino dostalo všude
Přidat trochu vody a dusit v troubě na 180-200 pod pokličkou tak 3 hodky,.klidně víc určitě podle velikosti..Z ví peku pak udělat omáčku rozmixovat přidat vino,cukr podle chuti(když nebude kvalitní víno) zredukovat. přidat máslo na zjemnění. přílohu nechám na vás....