Víceletá ovce - recepty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2019 17:11
kachna

XXX.XXX.188.76

Pěkně prosím, mám maso ze starší Ouessantky, je cítit skopovým, rodina to moc nemusí, co s ním můžu udělat?
POchopila jsem, že základ kuchyně jsou bylinky a česnek.
Máte nějaké dobré tipy?
Sekanou asi zvládnu, našla jsem čistě ze skopového, mám dát víc druhů masa, nebo to přetluču česnekem?
Maso s omáčkou bych udělala ráda, ale nechce se mi úplně riskovat.
Péct pomalu nebo rychle?
Díky moc, uvítám i odkazy.

8.8.2019 23:44
ančovička1

XXX.XXX.33.4

Maso ze starsi kozy,ovce,naporcujte na mensi kusy,trochu posolte a natřete pomletym nebo lisovaným česnekem,nechte aspoň od vecera do rana v lednici odležet,nejlip jeden den..maso zkřehne,bude se lépe dusit,vařit..můžete přidat i koření,bylinky,podle toho,co mate v umyslu vařit nebo péct..z masa prvne odstraňte všechen luj a vetsi blány,můžete ho i vykostit..ovce nemáme,ale ze staré kozy delam nejradeji guláš, vykostenou kytu naspekuji,trochu nasolim a nalozim do směsi halali na den do lednice s kořením..atd..lepsi,nez hovězí😁

8.8.2019 23:54
ančovička1

XXX.XXX.33.4

..tedy z te naložené kyty v halali delam svíčkovou..postup klasika,osmazena zelenina na sádle,mrkev,celer,cibule,pridam zatáhnout maso,zaliju zeleninovou směsi,v níž bylo maso naložené,přidám pepř,nové k.,bobkovy list,pár jalovcovych kulicek...atd..už zase vařím😂😂
Krasnou dobrou noc😇

10.8.2019 18:53
kachna

XXX.XXX.188.76

Moc děkuji - halali vůbec neznám, guláš a svíčková mě láká, zkusím oboje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2019 19:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Halali je zeleninová směs pod svíčkovou prodávaná ve skleničce.
Také staré kozy nakládám na svíčkovou,na guláš ji nakládám do směsi oleje a koření i na 2-3 dny,zkoušela jsem i tzv.studené pečení v troubě přes noc a maso bylo krásně měkké a moc dobré.

10.8.2019 21:57
ančovička1

XXX.XXX.33.4

Bez zeleninové pikantni smesi Halali ,si už ani svickovou neumim představit😁..nejen z kozy,kuzlete,kralika,hovězího😀..prodávají malé skleničky,asi 300ml a velke 700ml. ..mně na jeden oběd malá sklenicka stačí,na 1,5-2kg masa, napr.králíka,nasolim,naspekuji,muzete opeprit a zalit i s lakem,prolozit kořením..kdyz mám vic masa,prileju trochu vody,aby bylo maso ponořene..velké sklenice nam na dvakrát..nekdy nejsou malé v prodeji..kaufland..že bych zitra udělala svíčkovou???😁

20.8.2019 22:11
lukilh

XXX.XXX.120.39

ovečka na víně,
sůl, pepř, rozmarýn čerství dlouhé stonky, česnek, cibule, víno Tokaj, máslo,
Maso odblaňte, odstraňte luj. utřít 5 stroužku česnek se solí a obalit tím maso+.pepř
Několik celých stroužku prošpikovat maso i se stonky rozmarýnu. zalit vínem 1/2.a cibulí.
dat na 2 dny do ledničky. po jednom dni otočit maso aby se vino dostalo všude
Přidat trochu vody a dusit v troubě na 180-200 pod pokličkou tak 3 hodky,.klidně víc určitě podle velikosti..Z ví peku pak udělat omáčku rozmixovat přidat vino,cukr podle chuti(když nebude kvalitní víno) zredukovat. přidat máslo na zjemnění. přílohu nechám na vás....

Přidejte reakci

Přidat smajlík