Kamerunské ovce - chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2019 13:39
kozavoza

XXX.XXX.188.142

Zdravím Vás a prosím o informaci ohledně kamerunských ovcí. Máme tři skopce (křížence) na vypásání pozemku a zvažujeme výměnu za kamerunky. Chceme tři ovce (bez berana). Máme venkovní chov, tedy pastvina s přístřeškem. Oplocení máme ovčím pletivem, někde výška 160 cm, někde 120 cm. Nemáme el. ohradník a aninho nechceme. Kamerunky zvažujeme hlavně pro jejich menší velikost, bez nutnosti stříhat a dle toho, co jsem se dočetla, jsou i přátelské a neměl by být problém ve vztahu s dětmi.
Zajímá mne však jak je to doopravdy. Nemají nějaké skryté vady? Třeba nějakou větší náchylnost k nemocem apod.? Chovají se opravdu jako kozy? Tedy že nám přeskočí plot, budou skákat po stromech? Ty stromy by nám až tak nevadily, ale kdyby zůstaly na pozemku, bylo by to dobré. :-) Jsme chovatelé začátečníci, ovce chceme na vypásání pozemku a pro radost z kontaktu s nimi (o krmení a bečení vím asi dost - tedy nerozmazlit, aby na nás pořád nebečely).
Děkuji všem, snad se něco dozvím. :-)

4.10.2019 06:11
alaka

XXX.XXX.91.150

Chováme kamerunky, plot máme 150cm. Po plotě ne lezou , ale občas se postaví na zadní nohy o opírají o strom, aby dosáhly na listy a ovoce... Na kmenech máme ochranu proti okusovani. Žádné nemoci jsme zatím neměli, je to nenáročné a krásné zvíře . Bývají plaché, ale my jsme si je ochočili, jsou mazlíci, děti k nim s oblibou chodí.

9.10.2019 21:06
152chov152

XXX.XXX.50.5

Ja mám pletivo 120 cm a zatim mi to stačilo ale mám kůly od sebe 5 metru a na hoře kulu mám přibyté latě a pletivo přívázane aby když chodím rano krmím tak občat beran na pletivo přednímy packami šlápne a když jsem tam neměl latě tak se časem sešlapal pletivo dolu a delala mi to i ovce. Ovce bahnice jsou hodné dají se celkem dobře ochočit zaleži odkoho je máte ale stalo semi i že jsem jel k chovateli pro ovce a když jsme přisli na pastvu tak ovce skakali nejmín 120 a to byli mety tak jsem se otočil a jel jsem domu je lepši kupovat o lidí kteři maji ovce u baráku jsou zvyklejši na lidi ale zase zozmazlenejší.
Ale kamerunky doporočuji jsouto heske ovce a podle me vypadají lip než ovce s vlnou ale to je muj názor.
Neberte me uplne do slova ale na koupi si dejte záležet.
Jinak hodne štěstí a zdaru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík