Dobrý večer,
včera jsem si u jednoho beránka všimla průjmu, neměl chuť k jídlu a měl stažené slabiny. Nalili jsme do něj Prodigestan, hned volali vetovi a domluvili se, že se dnes při zhoršení staví. Ráno bylo beránkovi líp, ještě jsem mu dala radši Prodigestan, po přečtení diskuzí ve výluhu z heřmánku a kmínu, ale večer zase vypadal horší.
Teď jdu vařit dubovou kůru, mám koupené uhl a Smectu, ale nevím, jestli ji můžou i ovce a jak to vše nejlépe nakombinovat. Ještě jsem z města dovezla i Glukopur.
Průjem je takový tmavě hnědý mazlavý, jak řídké bahno, a dnes začíná smrdět, včera vůbec. Ovce jsou za chvilku na zabití, ATB už do něj moc dávat nechci, ale ráno doktora samozřejmě zavoláme.
Děkuji za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem

¨pokud se chystá porážka, tak jí proveďte prostě dřív, ne?
Pro takové případy je potřeba se naučit porážet doma. Čekat na řezníka může taky skončit kafilérkou. Taky jsem si myslela, že na to nemám porazit jehně. Jenomže situace tomu chtěla, abych konala. Nakonec jsem na sebe byla náležitě pyšná, že jsem to zvládla. Kdyby se na mě díval někdo, kdo to umí, asi by si klepal na čelo. Porazit bylo to nejjednodušší, ale dostat z kůže a vykuchat, to mě dalo zabrat.