Ležiaca ovca

Romanovská ovce (R)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2019 23:14
elentari

XXX.XXX.242.28

Dobrý deň, máme ovce ktorá by sa mala každú chvíľu bahniť, Včera večer začala byť nepokojná a tak nahlas dýchať. Mysleli sme si že už prišiel jej čas a budú malí drobci. Lenže ovca aj dnes ráno prejavovala rovnaké príznaky ako večer. Poobede sme už volali veterinára, ten nám povedel, že jej máme dávať horčík (normálne "celaskon") a že by mal čas prísť ju pozrieť v pondelok. Ďalší veterinár nám povedal, že on níe je určený pre náš obvod a že máme zavolať inému (tomu čo sme volali prvýkrát), a že keď ovca leží ako zdochnutá (rozumej naboku s vystretými nohami) to je podľa neho normálne. Iní veterinári riešia iba mačky a psy a nie hospodárske zvieratá. Ovca však už aj zaľahla a nechce vstať. Vôbec sa neotvára ako by sa mala pri pôrode. Dali sme jej ten horčík aj vitamíny sme jej pichli. Ovca však naďalej leží a má dosť tvrdé brucho. Ráno mala chuť aj žrať. Neviete poradiť, čo sa deje a čo jej môžme dať?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2019 23:34

ketóza, hypokalcemie, ketóza s hypokalcémií, ztížený nepokračující porod, akutní mastitida... bez veterináře asi zdechne. někdy dost rychle.

15.11.2019 23:39
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

1, Každý veterinář je povinen poskytnout 1.pomoc
2.Neexistují obvody, můžete volat koho chcete
Tipoval bych neprůchodné porodní cesty, nedostatek vápníku, atd. Na dálku však lze jen hádat.

22.11.2019 10:36
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Bez vyšetření veterinářem to může být cokoli... Jehňata jsou živá? (vidíte - cítíte pohyby?)

jahodapavel - v bodě dva se mýlíte, "obvody" stále existují, sice můžete volat koho chcete, ale to není záruka, že vám dotyčný přijede. Znám to z vlastní zkušenosti, také "spadáme" po veta, kterého bych do baráku nepustila ale druhý sem prostě nepojede (řekl mi to), právě proto, že jako obec "patříme" tomu prvnímu...

4.12.2019 14:24
kko

XXX.XXX.226.245

Moje zkušenost z letošního ledna měl jsem u ovce měsíční jehňata přišel jsem krmit,ovce se začala motat.Kdyz jsem přijel od vet.tak už ležela.Cely týden očkování asi patnáct injekcí,ale bohužel už nevstala,musel jsem ji utratit.Jehnata vyrostla.At se zařadí.

4.12.2019 16:11
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Máte špatné informace. Žádné obvody neexistují, to co popisujete je domluva 2 veterinářů, zkuste zavolat jiného.

4.12.2019 19:32
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Neexistují možná "oficiálně", ale jinak je to tak, jak jsem popsala. Samozřejmě že je to o domluvě, ale prostě to takhle mají rozdělené. A "zavolat jinému", to se snadno řekne, ale hůř udělá. Na psy a kočky je všude xy veterinářů, no takových, co by dělali HZ (a ještě tomu opravdu rozumněli!) je jak šafránu. Věřím, že jsou oblasti, kde jich je třeba pět nebo sedm, no ale pak taky místa, kde je jeden na 100 i víc kilometrů...

4.12.2019 21:15
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

A kde jsou taková místa?

5.12.2019 09:25

jahodapavel napsal(a):
A kde jsou taková místa?

Třeba v okolí ČB: Moje kamarádka takhle přišla o jalovici i tele - přivolaný veterinář řešil torzi dělohy traktorem.

5.12.2019 12:28
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Třeba v okolí ČB: Moje kamarádka takhle přišla o jalovici i tele - přivolaný veterinář řešil torzi dělohy traktorem.

tak to byl Duda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík