Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2019 14:31
bugyn

XXX.XXX.3.44

Zdravím.Chtěla bych se zeptat,jestli máte někdo podobný problém.Máme 3 kozy a kozla ve stádu.Je s nima celoročně.Loni byly všechny kozy těhotné a v únoru jsme měli kůzlata.Ale letos jsem si všimla,že se kozy znova prskají a to už je listopad.Je možné že by se prskaly a byly těhotné? Nebo,kde může být problém?Díky za radu

21.11.2019 20:19
roklanka

XXX.XXX.45.109

Problémem bych to nenazvala, prostě se prskají později. Dlouhá léta se mi kozy prskaly zaří -říjen a letos od poloviny srpna. To je prostě příroda. I když nejsem zrovna šťoura, při čtení těhotná koza mě bolí oči, koza je březí.

25.11.2019 17:23
bugyn

XXX.XXX.3.44

Příště se polepším a moc vám děkuji za odpověď

28.11.2019 11:00
roklanka

XXX.XXX.46.63

Ale buďte bdělá,může se stát,neb mě se to stalo,že koza si užívá podruhé s kozlem (pokud máte kozla ve stádě,prvního prskání si vůbec nemusíte všimnout) a koza porodí na první termín,který zná jen ona. Když jsem poprve pustila kozla do stáda,viděla jsem z 10 koz ,jen dvě prskající a porodily všechny. Když jsem měla kozla odděleného od stáda a pouštěla z ruky,tak jsem k němu vedla kozu dvakrát,pokaždé byl skok jak se patří a porodila na první termín. Kozy udržují chovatele stále ve střehu a jen naivní chovatel si myslí,že už ho nic nepřekvapí i když chová mnoho let.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2019 18:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo kozy to jsou hérečky,jak říká jeden chovatel u nás.

Přidejte reakci

Přidat smajlík