V jakém měsíci jdou citět pohyby kůzlat v břiše?? A na jaké straně jsou vždy kůzlátka a na které bachor?? A mám menší dotaz jak se kozlík už nezajímá o kozy můžou už být v březí ?? U koz sem jsem už neprojevil žádnou říji. Jenom nejsem si jistý u jedné, bo jsem si koupil 3-letou kozu a prý byla u kozla 15.11. a po třech týdnech jsem u kozy neviděl žádné projevy říje. U těch dvou koz se břicho už kulatí jenom u té třetí sem kapku mimo. Asi se začne kulatit v polovině ledna a začátek února myslím . Jinak budu rád vděčný za každou odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem

poslední měsíc březosti
je to různé
můžou
ale znám taky kozy, u kterých byste přísahal, že jsou březí a nakonec byly jalové a tuto jalové kozy, které porodily velká dvojčata.
pokud chcete mít jistotu březosti, chce to sono.
Stoupnete-li si za kozu,tak na levé straně je bachor a na pravé kůzlata.Nejvíc rostou plody poslední měsíc.Pokud je kozlík s kozama a nezajímá se o ně,budou s největší pravděpodobností březí. Při vší úctě k vetům,mám kamarádku,u které se vet se sonem netrefil u tří koz z pěti. Porodily všechny,takže bych se spíš řídila heslem ," kdo si počká,ten se dočká". Koza je březí 5 měsíců.