Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HonzaSss

21.12.2019 17:24
HonzaSss

XXX.XXX.182.58

Dobrý den
Mám pozemek o rozloze cca 10000m2 s malou roubenkou, jedním pristreskem, Boudou 8x3m. Pozemek je přesně v půlce rozdeleny malým potuckem. Příští rok bych chtěl začít budovat malou farmicku hlavně tak, aby uživila me( myslím po stránce produktů) a alespoň se vrátili náklady na její provoz. Finančně z ní těžit extra nepotřebuji.
Nevim ale od čeho se odpichnout a čím začít. Jasne jsou pro začátek nejspíš včely a slepice. Ale co/a na co, dal? Můžu si v okolí pronajmout okolní louky které sennou přímo sousedí ( xy Ha).
Moje vize je spíš takové klasickém tradiční malý rodinný pozemek, spíš taková potřeba sobestacnosti, než budování podniku.
Je možné se od takové věci třeba na týden z měsíce odtrhnout?
Mockrát děkuji za jakoukoliv řadu.
Případně foto mohu zaslat do sz

21.12.2019 17:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jasne jsou pro začátek nejspíš včely a slepice.

+ pižmovky

Je možné se od takové věci třeba na týden z měsíce odtrhnout?

u potoka + dostatečná zásobní krmítka a s automatickým zavíráním/otvíráním kurníku/kachníku na noc/den drůbeže klidně

když přijde kmotra ve dne, jste stejně v práci...

HonzaSss

21.12.2019 18:00
HonzaSss

XXX.XXX.237.208

Co pročítám diskuse, přijde mi zajímavé např výrobky z ovčí vlny. Takže třeba vlastní ovce (2-3?) jako sekačku, mazlíky + výrobky z vlny?
Jde mi především o inspiraci. nesetkavam se s nikým podobně naladenym, takže žádnou moc nemám :)

21.12.2019 18:31
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím,zaujal mě ten potůček.Pokud je v potůčku celoročně voda,pokud je ta voda kvalitní,pokud nic nebrání tomu,aby se na potůčku zbudovala kaskáda nádrží,tak bych udělal odchovnu pstruhů.Jsem z kraje rybníků a tak co mě jiného může napadnout,že?Kamarád tyto podmínky má a docela solidně se s tím živí.Mít potůček přes tak velký pozemek,tak bych neváhal.

Honzasss

21.12.2019 20:02
Honzasss

XXX.XXX.109.81

kouták napsal(a):
Zdravím,zaujal mě ten potůček.Pokud je v potůčku celoročně voda,pokud je ta voda kvalitní,pokud nic nebrání tomu,aby se na potůčku zbudovala kaskáda nádrží,tak bych udělal odchovnu pstruhů.Jsem z kraje rybníků a tak co mě jiného může napadnout,že?Kamarád tyto podmínky má a docela solidně se s tím živí.Mít potůček přes tak velký pozemek,tak bych neváhal.

Určitě super napad. Bohužel cely pozemek je vedený jako trvalý travní porost. Stavba je tu schválená už od nepaměti, ale nějaké další výrazné zásahy do terénu nejsou oficiální cestou možné.
Nicméně děkuji za napad :)

22.12.2019 13:27
dad

XXX.XXX.64.31

Vlastní hektar plus louky kolem uživí i více než tři ovečky. Malá kráva to taky zvládne. Divím se, že chlapci nade mnou nezmínily holuby .
Mezi škodnou se dnes nepočítá jen s kmotrou.
Ryby mají vydru, kormorána, volavku, norka
pernatá kunu, psíka, mívala, kmotru, norka, tchoře, psy, jestřába aj.
ovečky, kozy, skot jsou ohroženy kmotrou, vlkem, medvědem, psem
dost škody zvládne i krkavec
a nejhorší škodná je dvounohá, občas i jen z blbosti
Jen všechno nezvládnete rukama. Technika bude potřeba.

22.12.2019 15:19
kouták

XXX.XXX.168.33

Dad,dalo by se i holuby zmínit,protože si nedovedu jakoukoliv farmu představit bez hejna krásných holubů.Holub byl vždy součátí každého selského statku a je škoda,že holubí krása skončila ve volierách.Zůstalo pouze pár bláznů,mezi které počítám i sebe,kteří si dělají radost s létacíma holubama.
Toto téma je však o založení malé farmy a tak pokud se někdo táže,tak je zapotřebí poradit a myslím si,že Ty máš zkušeností mnoho.Mohl bych radit také,ale dnes v pokročilém věku vím,že je to radost pouze tehdy,pokud je člověk mladý a má plno sil.
Přeji krásné svátky vánoční a mnoho chovatelských úspěchů. Kouťák

26.12.2019 09:58
husopaska

XXX.XXX.202.251

Pokud je tam potůček, tak co třeba nutrie?

26.12.2019 17:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

husopaska napsal(a):
Pokud je tam potůček, tak co třeba nutrie?

a hned se ponoří do undergroundu či 4. odboje ?
nejlépe "nepovolené nakládání s povrch. vodou + invazní druh" a problémy natotata (stačí 1 blbej soused)

27.12.2019 13:55
dad

XXX.XXX.64.31

Já nic, přišly sami a ještě mi tu okupují boudičku a chodí na mrkev a seno 😀. Až se budou baštit ondatry tak se budou chovat ondatry. A na nutrie tam vypustíme vlka 😋 aby s nima zatočil 😎. Stejně to myslivci nestíhají .

27.12.2019 14:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

pečená nutrie na zelenině - eňo něňo (prostě bašta)

27.12.2019 14:17
dad

XXX.XXX.64.31

Alespoň v něčem jsme za jedno 😀, ondatra je nic moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík