Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kubakub

28.12.2019 02:44
Kubakub

XXX.XXX.5.249

Ahoj
Vybírám pletivo pro ohraničeno hospodářského pozemku - tak nějak na všechno možné, do budoucna, koně, Osla, ovce, slepicek, psu atp.
Určitě chci tahat ovčí pletivo, velká část pozemku je zakrytá živým plotem, který bude pletivem prorůstat.
Vlastně se chci zeptat hlavně na to, jestli má nekdo zkušenosti s dražšími pletivy, například torus nebo agro, kde je cena cca 75kc/m pletiva. Jsou 2,5mm a měli by být 4x silnější zinkovani + nějaké lepší uzly, a hlavně se prý nevytahavaji jako klasické pletivo, také cca 3x větší životnost.
Mate s nimi nekdo zkušenost, vyplatí se investovat tech cca 3-4x tolik? Děkuji

28.12.2019 11:17
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Pokud nepředsadíte el.ohradník, je úplně jedno, jaké to má uzly, když si na to koza stoupne nebo do toho ovce strčí hlavu, bude se to ničit.
Pokud ohradník nechcete, pak je lepší použít karisítě (oka 5x5 nebo max 10x10), ty už vydrží víc. Nebo pak plotové panely (např. já mám na psí kotce Nylofor 2D pozink). Ale pochopitelně je to finančně nákladnější. Ale zase (téměř) navěky

Kubakub

28.12.2019 11:35
Kubakub

XXX.XXX.5.249

U karisití se bojím životnosti. Jelikož není pozinkovaná, nemám predstavu jak dlouho vydrží. A natirat to, to nikdo dělat nechce. Jednou jsem to dělal a bylo to tak na 2 nátěry 3hodiny 1 karisíť. Tušíte jak dlouho takova karisit bez úpravy vydrží? Budu oplocovat nějakých 300m, takže tam už je každá koruna na bm dost znát.
Děkuji

28.12.2019 12:29
wlcoun

XXX.XXX.253.73

Koukněte na Pletivo Cyclone nebo Pletivo Hampton. Mají neklouzavé uzly, ale je potřeba je pořádně vypnout.

29.12.2019 07:14
xchipsy

XXX.XXX.85.224

Ono bude nejvíce záležet na tom, jaká budou v tom oplocení zvířata. Nejen co se týče druhu, ale i povahy. Když to bude "hodné" zvíře, je jedno, zda tam bude provázek, lesnické pletivo nebo zeď. Když to bude zlosyn, co bude vymýšlet, jak odtud ven, pak bude problém. Jak jsem psala v předchozím příspěvku, pokud na to pletivo poleze třeba koza, je zcela jedno, že to má "nepohyblivé" uzly, stejně to bude svojí váhou sešlapávat dolů..
300m není zas tak moc, já mám nějakých 900, pletivo obyč lesnické (výška kolem 170cm) a před tím čtyři řady lanka s elektrikou. Jsou tam tři kozy a kozel a v pohodě. Kůň má jen dvě pásky (s el.) a taky v klidu.

29.12.2019 17:11
wlcoun

XXX.XXX.253.73

Už jste tohle pletivo viděla nainstalované?

Jinak se z těchto pletiv dělají obory i pro bizony , oplocení v zoo i pro šelmy
Je samozřejmě lepší nainstalovat jeden předsazený el.vodič(pro medvědy i víc).
Tak nějakou kozu to udrží

Přidejte reakci

Přidat smajlík