Týdenní jehně na flašce

Romanovská ovce (R)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Verčat

21.1.2020 20:03
Verčat

XXX.XXX.210.231

Dobrý den, máme doma týdenní jehně. Už od druhého dne od narození. Ovce měla 3 jehňata, ale dvě zavrhla. Mleziva se napila a ještě několik hodin bylo všechno v pořádku, po pár hodinách naší nepřítomnosti dvě jehňata ležela mimo ostatní a byla promrzlá. Přiložili jsme je k cecíku a zahřáli. Toto jsme opakovali několikrát během dne i noci. Ale druhý den ráno opět obě ležela mimo ostatní a nemohli vstát ani na nohy. Vzali jsme je k veterinářce. To lepší dostalo vitamíny a ještě něco a druhé horší pouze glukózu se slovy "nemá to už cenu". Přesto jsme obě vzali a domu krmili flaškou. Třetí den lepší z nich pošlo, podle doktorky na vrozenou vadou neprůchodnosti střev. Byla jsem s ní u dvou dalších doktorů a oba došli ke stejnému názoru. Druhé horší jehně se nádherně zlepšilo a hodně pilo na jedno krmení 150 ml to jsem opakovali po 3 hodinách. Už 3 den pije o poznání míň než předtím. Cca 70 ml na jedno krmení a ještě po částech. Jinak je velice aktivní, hodně močí a bobky také kontroluji. Nevíte proč mi začalo tak špatně pít ? Nyní je mu týden a je na mě velice závislé, nejvíce vypije ode mne.

23.1.2020 16:17
roklanka

XXX.XXX.46.24

Musíte napsat co mu dáváte, jak často, jakou to má teplotu. Nevidím problém s tím,že vypije méně,pokud je aktivní s chuí do života. Týdennímu stačí krmení 3 - 4x denně,potřebuje taky vytrávit,takže s noční pauzou

Přidejte reakci

Přidat smajlík