Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dalid

22.1.2020 07:47
dalid

XXX.XXX.151.148

Dobrý den,
včera se ovci narodila dvojčata (kluk a holka) a ona jedno z nich odmítá (kluka). Neustále ho odhání a trká. Sice jsme dohlédli na to, aby se přisálo, ale její odpor je vcelku vytrvalý. Nechápu to, jehňata už měla a vždy se o ně postarala bezvadně. Tušíte, kde je problém?
Předem moc děkuji za rady...

22.1.2020 11:02
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Kde je problem,tezko říct,ta ovce vám to neřekne😀..berte to jako fakt,jehně musite pristavovat k ovci,aby co nejvic pilo,nebo uhyne..jednou se mi to stalo,koza porodila 3 kuzlata a jedno odmitla, nesmelo se k ni ani přiblížit..tak jsem kozu musela uvázat a "lehnout" na ni,aby neskakala a nekopala,aby se malé mohlo napit..nekolikrat denně,hlavně mlezivo..později dostávalo mliko z flašky od druhe kozy..normalne vyrostlo,koza se zklidnila,ale pit ne😁.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2020 15:19

Měli jsme kozu která poprvé měla jedno kůzle,bez problémů ho odchovala.Druhý rok měla dvě a kozlíka druhý den začala vystrkovat.Chodili jsme ji několikrát denně držet aby se malý napil.Po několika dnech se naučil chodit pít zezadu nebo když koza žrala.Třetí rok měla trojčata.Opět si nechala jedno a dvě odmítala.Střídavě jsme kozu drželi a dávali z flašky..Pak jsme kozu zabili a ona měla jednu ledvinu zakrnělou.Nevím,jestli to bylo tím,že si vždy nechala jedno kůzle,že by třeba více neutáhla.Těžko říci.

vercasmich

22.1.2020 15:29
vercasmich

XXX.XXX.213.247

Mám za sebou podobný případ kozy a tří kůzlat. Odstrkovaná byla kozička ,Musela jsem ji první týdny od kozy vzít ,ona by ji zabila. Když chodily ven kozy s kůzlaty pouštěla jsem ji s nimi . Vyrostla rozmazlená ,,kozopes" . Bohužel se v dospělosti ukázalo, že je hermafroid. Vaše mamča možná ví o něčem co nemůžete tušit a její chování se časem vysvětlí,. nechte toho mrňouse prohlédnout vetem ,třeba na něco přijde .

29.1.2020 22:16

vercasmich napsal(a):
Mám za sebou podobný případ kozy a tří kůzlat. Odstrkovaná byla kozička ,Musela jsem ji první týdny od kozy vzít ,ona by ji zabila. Když chodily ven kozy s kůzlaty pouštěla jsem ji s nimi . Vyrostla rozmazlená ,,kozopes" . Bohužel se v dospělosti ukázalo, že je hermafroid. Vaše mamča možná ví o něčem co nemůžete tušit a její chování se časem vysvětlí,. nechte toho mrňouse prohlédnout vetem ,třeba na něco přijde .

Ano,ta matka ví že mu něco je a nechce ho!!!!!!!!!!!!!!!!!!To je příroda,nebo ví že neuživí další,tot otázka????????????????????Dohlédnout aby se napila mléziva a pak na flašku,nebo jak jsem to kdysi dělal já,ovci přinutit stát a jehně se napije,jde to ale musíte být tvrdší,ona dostane s vás respekt a podrží,nebo pak na flašku,záleží jaké máte nervi nebo na to čas,někdy se to bohužel stane,nebo to nechat na krásné ale tvrdé přírodě,a to asi víte co se stane,bohužel.V malochovu to jde ale jak máte ovcí hodně tak se to nedá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík