Dobrý den. Chtěl bych začít s chovem koz či ovcí. Mám možnost ohrady o 540m². A dále nějaké menší louky pouze na sekání. Zatím se mi nejvíce zamlouvají Kamerunské ovečky. A tak se chci zeptat zda li to je dobrý nápad. Kolik bych jich tam tak mohl chovat. Či zdali nemáte na doporučení nějaké jiné plemeno. Děkuju mockrát.
Uživatel s deaktivovaným účtem

není to dobrý nápad, nemáte na to místo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ignác_73
napsal(a):
Dobrý den. Chtěl bych začít s chovem koz či ovcí. Mám možnost ohrady o 540m². A dále nějaké menší louky pouze na sekání. Zatím se mi nejvíce zamlouvají Kamerunské ovečky. A tak se chci zeptat zda li to je dobrý nápad. Kolik bych jich tam tak mohl chovat. Či zdali nemáte na doporučení nějaké jiné plemeno. Děkuju mockrát.
To je tak na husy, velikostně.
dad
napsal(a):
Tohle už je lepší. Teď jen co na té ploše roste. Když nebudete množit a budete správně pást - rotovat tak by jste pro ty dvě tři mohl i kousek nasušit. A na zimu se si seno ještě pro jistotu dokoupit.
Množit nejspíš asi ne. Každé jaro bych chtěl vzít nové. Louka je právě že dost úrodná i za sucha. A popřípadně na zimu bych určitě seno dokoupil. Nechci aby se ovečky nějak trápily. Děkuji mockrát.