Trkadlo pro berana

Suffolk (SF)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2020 07:59
lenisek31

XXX.XXX.17.76

Potřebuji poradit co postavit beranovi ve výběhu na trkani? Někde na netu jsem viděla, že beran měl zavěšený pytel s pískem a do něj žďuchal když ho to chytlo, myslíte že 5lety beran by se to ještě naučil?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2020 10:34

Nebo se mu tam postavte vy? :) Nic mu nedavejte, bude tak akorat posilovat az mu tam nekdo vleze tam bude KO.

13.2.2020 01:10
lesakm

XXX.XXX.28.103

No beran co trká patří spíš do mrazáku , agresivita beranů je silně dědivá vlastnost , takže takoví jedinci by se měli vyřadit z chovu ,dříve než sami nebo jejich potomci někomu ublíží , ML.

13.2.2020 07:43

Tak si rikam, jestli to holt nepatri k beranum. U nekterych plemen se to projevuje vic u nekterych min. Mozna to k nim patri stejne jako ze se kluci zacnou v puberte otacet za holkama, zrhubne jim hlas a tak dale. Spis dodrzovat pravidlo nemazlit, nevsimat si, mit k nemu vic nez jednu ovci a kdyz presto zacne bejt agresivni tak mrazak.

14.2.2020 21:29
lesakm

XXX.XXX.28.103

Kvůli tomu ovce šlechtíme , abychom se k nim potom nemuseli bát vlízt do ohrady , je to ale začarovaný kruh který nejde jen tak rozseknout , protože když si někdo pořídí berana za x tisíc tak ho nebude jen tak chtít vyřadit z chovu a nepřipouštět s ním - je to o penězích a tím se agresivita přenáší na další a další generace - neřeší se to , na druhou stranu tu máme tragické případy kdy beran někomu opravdu ublíží , pár let zpátky tady ve vedlejší vesnici našli na zahradě mrtvou starší paní a až následně se zjistilo že ji nabral zezadu beran tak že upadla hlavou na kámen , takže za mě agresivní beran = mrazák , za to riziko že se něco někomu stane mi to opravdu nestojí obzvláště pokud jsou kolem starší lidi a děti . ML.
PS : a tím mazlením se normálně klidný beran podle mě nikdy nezkazí s naším mazánkem se může mazlit úplně kdokoli každý den od rána do večera a mouše neublíží, ale když si to tak vemu zpětně za těch 20let jsme opravdu neměli ani jednoho agresivního plemenného berana , nevím jestli jen máme štěstí a nebo je to plemenem ?

15.2.2020 07:46

lesakm: oxford down, jestli se ovsem nepletu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík