Dobrý den. Chtěl bych začít s chovem. Koz či ovcí. Pro chov mám úrodnou louku o velikosti 3080m². Tak se chci zeptat kolik koz či ovcí bych tam mohl chovat. Popřípadně jaké by jste mi doporučili. Chtěl bych je převážně na maso. Na zimu je vždy zabíjet. Nejvíce se mi zatím líbí kamerunské. Či koza česká hnědá. Za každou radu do začátku a informaci budu moc rád. Naviděnou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kamerunská ovce či koza nebo česká hnědá nejsou na maso.
pokud na maso, tak pořádný masný plemeno nebo jeho křížence. z koz búrskou, z ovcí suffolk a spol.

Kamerunka na maso, proc ne? A nemusite resit strihani vlny. Akorat poradnej plot. I ouvesanti se daj snist :) na tu vymeru stadecko max 2 + 1 vetsi ovce. Radsi rozpulit at to zbytecne neuvalej. Malech potvor 4 + 1, jestli to je fakt dobra louka.

Jo sucho je previt. Proto se taky lip dari min intenzivnim plemenum udrzet si kondici i na mrtvy louce. Vresova, shetland, prej i romney a merina. Masnakum to moc nesvedci, ti maj radsi ty urodny zeleny louky.
Ignac_73, u pastvy pro ovce hodne zalezi, jak rychle zvlada dorustat. Ovce moc neberou dlouhou travu. Ideal okolo 10cm, pak to valcujou.