Kuzle se ztratilo

Česká hnědá krátkosrstá koza
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2020 20:14
bugyn

XXX.XXX.58.224

Zdravim.Narodili se nam kuzlata.2 kozy ,kazda mela jedno.Kdyz jsme je sli rano krmit,kuzle tam nebylo.Kuzle bylo jednodenni a nemelo kam utect.Nebydlime na samote,kozy mame na zahrade ve vybehu,kuny tu taky nikdy nebyly,tak kam se mohlo podit?Nemate nekdo podobnou zkusenost? To my hlava proste nebere.Nikdy se nic podobneho nestalo.

9.3.2020 22:47
roklanka

XXX.XXX.46.233

Jednodenní by mělo být s matkou zavřené,aby si natisklo její pach a ona jeho. Nic méně,stalo se mi to u dvoudenního,kozy stejně jako srnky odloží mládě.To se ozve jen své matce. Takže ideálně kozu na vodítko,a jděte ho hledat. Jednou jsem hledala kůzle asi 6 hodin,došlo až před barák a mečelo jak o život,chytit nešlo,přišlo až ke koze,když na něj volala. A druhá,horší varianta je,že se nenapilo mleziva ,někam si zalezlo a prospí se až k smrti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2020 06:59

Mozna ho uz nasel lisak....

10.3.2020 20:42
lesakm

XXX.XXX.28.103

A nebo Jestřáb ...ML.

10.3.2020 21:46

Nebo lupus!

13.3.2020 01:40
lesakm

XXX.XXX.28.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebo lupus!

Jo to by byla taky možnost ... ML.

13.3.2020 07:06
Alkonost

XXX.XXX.254.245

lesakm napsal(a):
A nebo Jestřáb ...ML.

chtěla bych vidět jestřába který odnese kůzle nejvetší samice maj okolo kila a půl a nevěřim že by kůzle bylo lehčí

19.3.2020 22:44
lesakm

XXX.XXX.28.103

Alkonost napsal(a):
chtěla bych vidět jestřába který odnese kůzle nejvetší samice maj okolo kila a půl a nevěřim že by kůzle bylo lehčí

No nám nějaký "pták" jednou jehně sežral našel jsem jen kůži viset na sloupku ohrady , takže předpokládám že tu tací ptačí požírači jehňat a kůzlat žijí a žerou , Jestřáb byl jen první co mě napadlo u nás to mohla být klidně i nějaká sova , ale jestřábi se používají i k lovu zajíců ne ? a zajíc nebo denní kůzle zas až takový rozdíl nebude. ML.

20.3.2020 07:49
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lesakm napsal(a):
No nám nějaký "pták" jednou jehně sežral našel jsem jen kůži viset na sloupku ohrady , takže předpokládám že tu tací ptačí požírači jehňat a kůzlat žijí a žerou , Jestřáb byl jen první co mě napadlo u nás to mohla být klidně i nějaká sova , ale jestřábi se používají i k lovu zajíců ne ? a zajíc nebo denní kůzle zas až takový rozdíl nebude. ML.

A nebudou to spíš nějací havrani, krkavci a podobně? Na jestřába mi to fakt nepřipadá.

Martina40

20.3.2020 08:17
Martina40

XXX.XXX.64.137

Dobré ráno,
já bych to viděla spíš na lišku. Co jsem viděla od ostatních ovčáků na kamerách a fotopastích, tak to mě jímala fakt hrůza. Staré ovce jen stojí a čučí a ta mrcha zrzavá si tam chodí jak do sámošky.
Liška je opravdu velmi nenápadná, kolikrát Vám žije v bezprostřední blízkosti zahrady nebo domu a ani to netušíte.
Jehňata první 2 měsíce na noc zavírám do chlíva.

20.3.2020 08:21

Tohle me strasi u ouvessantek, cekam porody kazdym dnem, tejdnem ( byly s beranem celou dobu ). Mam je radsi na noc zavreny ve chlive ale uz bych je chtel dat ven na stalo. Ale bojim se dvou veci, jehnata podlezou ohradnik, nekdo je slohne protoze mam cyklostezku okolo patviny a pak dravci. U velkych ovci me zadnej predator jehne nevzal. Liska obcas zavita ke slepicim, kanat okolo more, cihaj na okolnich stromech.

20.3.2020 13:04
lupus4

XXX.XXX.205.61

kanat okolo more, cihaj na okolnich stromech.

na myši, ty chytrolíne
káně můžeš vidět jen na mršině jehněte...až po té co ho zamordujou krkavci, či kmotra...či samo zajde na vaši "úžasnou péči"

20.3.2020 13:08

Kane ciha na slepice, chytracku, nebo ceka taky az mu ji liska pripravi? Videls nekdy jehne ouvessantky? Hochu, radsi opravdu mlc a soupej nohama v garsonce a neplet se mezi zkuseny chovatele.

20.3.2020 13:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

zkuseny chovatele.

To máš bejt jako ty ? Fór desetiletí .
Z toho co tu předvádíš za myšlenkové "perly"
...mám jen obavu, aby ses nerozmnožoval, protože co ty můžeš předat dál za geny (o předání znalostí strach nemám, protože kde nic není ani četr nebere)...
tak pa "rozumbrado"

20.3.2020 13:30

Mas smulu cokliku, moje geny te prevalcujou. Tak zase nekdy az si budes potrebovat vylejt srdecko.

21.3.2020 20:35
lesakm

XXX.XXX.28.103

Varaxi napsal(a):
A nebudou to spíš nějací havrani, krkavci a podobně? Na jestřába mi to fakt nepřipadá.

No teoreticky možný je všecko protože jsem u toho nebyl , ale jedno je jistý - byl to pták protože liška by kůži na sloup nepověsila ML.

21.3.2020 20:47
Alkonost

XXX.XXX.254.245

lesakm napsal(a):
No teoreticky možný je všecko protože jsem u toho nebyl , ale jedno je jistý - byl to pták protože liška by kůži na sloup nepověsila ML.

to asi ne na druhou stranu ale na jestřába bych to netipovala, možná orel mořský, ten sice střední savce spíš neloví ale v přírodě je každý oportunista. Nebo třeba sežrala liška a ptáci našli jenom kůži a tak ji zkusili.... těžko říct....
nemám nějak představu kolik váží kůzle ale i když sokolnicky cvyčenej jestřáb sloví klasickýho zajíce, tak se sice stane zě odnáší ale většinou se tomu nedá říkat let... (jen můj nezasvěcený názor)

21.3.2020 21:35
lesakm

XXX.XXX.28.103

Alkonost napsal(a):
to asi ne na druhou stranu ale na jestřába bych to netipovala, možná orel mořský, ten sice střední savce spíš neloví ale v přírodě je každý oportunista. Nebo třeba sežrala liška a ptáci našli jenom kůži a tak ji zkusili.... těžko říct....
nemám nějak představu kolik váží kůzle ale i když sokolnicky cvyčenej jestřáb sloví klasickýho zajíce, tak se sice stane zě odnáší ale většinou se tomu nedá říkat let... (jen můj nezasvěcený názor)

No jedna liška se nám chodí s ovcema pást ale na jiném místě dokonce jsem ji při tom jednou navečer i nafotil jak se klidně prochází uprostřed pasoucího se stáda (ovce ji ignorovaly), ale bylo to v létě kdy už jehňata byla velká a liška měla eminentní zájem pouze o myšky které šikovně vyhrabávala ze země ML.

21.3.2020 23:19
Alkonost

XXX.XXX.254.245

lesakm napsal(a):
No jedna liška se nám chodí s ovcema pást ale na jiném místě dokonce jsem ji při tom jednou navečer i nafotil jak se klidně prochází uprostřed pasoucího se stáda (ovce ji ignorovaly), ale bylo to v létě kdy už jehňata byla velká a liška měla eminentní zájem pouze o myšky které šikovně vyhrabávala ze země ML.

největší problém je že nezjistíte co aktivně lovilo, dneska se kolikrát přiživujou i sousedi na volně puštěnějch slepicích a jinejch hospodářskejch zvířatech(většinou drobnejch) ale jednou k nám na zahradu přišlo tele z místní už ne JZD kdyby sme ho schovali, tak je to samý jako kdyby někdo řek." No, to je jasný že ho slovili vlci, Vlci sou velkej problém pro chovatele skotu"...
pak nějakej takovej dobrák nechá vývrh a kůži na poli a káně si de přilepšit a všichni: "Bože ty dravci lověj slepice a jehňata meli by sme je postřílet"
Jinak můžete vyzkoušet fotopasti nebo kamery se záznamem... pak uvidíte přesně co se děje ale na pole to není vždycky tak snadný...
takže držím palce

22.3.2020 09:28
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Pro lišku by to nebyl vůbec problém, navíc teď bude lovit pro liščata, takže spotřeba se rapidně zvýší, z čehož vyplývá zvýšený dozor a dostatečné zabezpečení chovu.
Jestřáb se na jehně nebo kůzle vykašle, je to pro něj "moc práce", káně už tuplem. Ale orel v pohodě a rozhodně i výr.

22.3.2020 09:40

xchipsy, vida, na Sovaka se zapomnelo :)

22.3.2020 23:36
Martík

XXX.XXX.78.21

Taky bych vsadila na tu lišku zrzavou máme je tu taky

23.3.2020 13:13
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Martík napsal(a):
Taky bych vsadila na tu lišku zrzavou máme je tu taky

otázkou však zůstává jestli by kmotra nechala kůži aby ji pak následně přiživující se ptáci vynesly na plot

Martina40

23.3.2020 13:57
Martina40

XXX.XXX.64.137

Tak to mě ještě napadá zaběhnutý pes. Ten by jen zabil, ale nežral. Žraní mršiny by už zajistili jiní - třeba ti ptáci?

24.3.2020 07:41

Martina40 napsal(a):
Tak to mě ještě napadá zaběhnutý pes. Ten by jen zabil, ale nežral. Žraní mršiny by už zajistili jiní - třeba ti ptáci?

Proč myslíte, že by zaběhnutý pes nesežral kůzle (jehně)?

Martina40

24.3.2020 12:43
Martina40

XXX.XXX.64.137

Myslela jsem třeba psa, který šel na procházku s pánečkem a buď ho neposlechl nebo se urval z vodítka nebo tak. Nebo pes, který někomu jen na chvíli zdrhnul ze dvora. Pes jinak normálně nakrmený. Ten by mohl jehně jen tak pro zábavu a lovecký pud zakousnout, ale nejíst ho
Pochybuju, že by se šel páníček majiteli přiznat, omluvit nebo se nějak pokoušet nahradit škodu. Popadl by psa a rychle zmizel nebo by ani o hafanově prohřešku nevěděl. Pes by se vrátil domů na dvůr a páníčkovi by se nechlubil, co kde vyvedl
No a s mrtvolkou by si pohráli a roztahali ji ti ostatní živočichové.
Jasně, že možností, co se stalo je hodně. Všichni tu jen spekulujeme a mohlo to být úplně jinak.
Já jen jednou byla velmi překvapená, když jsem odvážela ovce. Vylezla jsem z baráku ve 4 ráno, že jako začnu a po pozemku mi lítala ňáká pubertální bludička a venčila mi tam 2 velké psy. Hned zmizela a já ji nikdy předtím ani potom neviděla. Vůbec nevím, kdo to mohl být? Z naši ani okolních vesnic nebyla.

24.3.2020 14:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

24.3.2020 16:04

Jako vtip dobry lupusi, jinak ekonomickej nesmysl.

24.3.2020 16:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jako vtip dobry lupusi, jinak ekonomickej nesmysl.

ne větší, než nechat ovce na pospas krmičům, psům, vlkům...krkavcům, liškám...

Martina40

25.3.2020 07:42
Martina40

XXX.XXX.64.137

Dobré ráno,
teda musím uznat, že Pohoda a Klid jsou nádherní.

28.3.2020 22:55
lesakm

XXX.XXX.28.103

Alkonost napsal(a):
otázkou však zůstává jestli by kmotra nechala kůži aby ji pak následně přiživující se ptáci vynesly na plot

No nenechala tím jsem si celkem jistej ta by si ji odnesla ML..

29.3.2020 10:32
Alkonost

XXX.XXX.254.245

lupus4 napsal(a):
kdybyste měli pohodu a klid...

co sou pohoda a kli d za rasu? to je pan pes

29.3.2020 10:35
Alkonost

XXX.XXX.254.245

lesakm napsal(a):
No nenechala tím jsem si celkem jistej ta by si ji odnesla ML..

někdo tady říkal volně běhající/toulavej pes, ty většinou zdrhnou ale dou se nažrat domů... tak jesi třeba zakous a nechal ho tam.. a ptáci zužitkovali
už máte kameru nebo fotopast? kdyby se třeba opakovalo

29.3.2020 22:50
lesakm

XXX.XXX.28.103

Alkonost napsal(a):
někdo tady říkal volně běhající/toulavej pes, ty většinou zdrhnou ale dou se nažrat domů... tak jesi třeba zakous a nechal ho tam.. a ptáci zužitkovali
už máte kameru nebo fotopast? kdyby se třeba opakovalo

No nevím na psa bych to netipoval tuhle ohradu máme pár km za městem u lesa kde nikdo se psy nechodí nevím , kameru nebo fotopast nemám kvůli jednomu jehněti se to asi nevyplatí řešit spíš jsem to uváděl jako příklad , kůže byla stažená jako by ji někdo svlíknul tak mi to připadlo že by to takhle dokázal svlíknout spíš pták než cokoli jiného , horší jsou lidští lupiči a úchylové už jsme zažili i řádění zoofila takže tohle nebylo proti němu nic.... ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík