Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2020 20:57
lesakm

XXX.XXX.28.103

Nemáte někdo nějaký dobrý nápad nebo odbyt na vlnu ? mám tu od podzima nastříhaný cca metrák a nikdo ji zatím nechce . ML.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2020 10:07

Z ceho a v cem uskladnena?

13.3.2020 01:17
lesakm

XXX.XXX.28.103

No je to z našich OD a mám ji v pytlích venku pod přístřeškem takže na vzduchu a neprší na ni , je pěkná a je mi ji líto vyhodit když už mi to dalo práci ji nastříhat . ML.

19.3.2020 22:48
lesakm

XXX.XXX.28.103

No tak asi už jedině postavit nějakou roubenku , bo dřeva se taky po kůrovci válí všude kolem haldy a nikdo ho nechce ML.

ddes

26.3.2020 11:12
ddes

XXX.XXX.168.52

mám doma přes tunu vlny. Nikdo to nechce. Jen jedna pani z HK za to dává 3 kč,což bych se jí před dvěmi lety vysmál, ale doba se změnila dneska už za 15 kč neprodáš.

28.3.2020 22:45
lesakm

XXX.XXX.28.103

ddes napsal(a):
mám doma přes tunu vlny. Nikdo to nechce. Jen jedna pani z HK za to dává 3 kč,což bych se jí před dvěmi lety vysmál, ale doba se změnila dneska už za 15 kč neprodáš.

Je to taková škoda , dneska jsou městský lidi tak odtržění od přírody že si radši koupí deku nebo svetr z plastu než z vlny , taková je dnešní realita a taky už jsem slyšel že stříhání a dojení ovcí je hrozné týrání zvířat , kam ten svět spěje ??? ML.

28.3.2020 22:49

Lesakm, kdybych mel vic podnikavyho ducha, tak se zadluzim a peletuju hnojivo z vlny.
Kdyz ono svetr, jaky plemena prevladaj a jak ta vlna vypada.

28.3.2020 23:06
lesakm

XXX.XXX.28.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lesakm, kdybych mel vic podnikavyho ducha, tak se zadluzim a peletuju hnojivo z vlny.
Kdyz ono svetr, jaky plemena prevladaj a jak ta vlna vypada.

No my máme jemnou co nekouše ale i když je hrubší tak je z ní bezva koberec , když jsme sháněli takovej domů byl to docela problém sehnat z přírodní vlny , taky mi to kdysi vrtalo hlavou co s vlnou , já jsem měl ideu takovou vyrábět co nejjednodužším způsobem izolační desky , ale tak aby se vlna nemusela prát a výrobní zařízení vy bylo mobilní a mohlo by jezdit přímo se střihačem ,teď už "jen" zbývá vymyslet vlastní technologii výroby a postavit stroj , úkol spíš pro výzkumák ... ML.

28.3.2020 23:34

Cha, tam presne tak, taky jsem chtel mobilni at se to udela na miste. Ale to je potreba drtic vlny a lis. Drti se to na cca 2mm.

29.3.2020 22:59
lesakm

XXX.XXX.28.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cha, tam presne tak, taky jsem chtel mobilni at se to udela na miste. Ale to je potreba drtic vlny a lis. Drti se to na cca 2mm.

No já jako hnojivo požívám od ovcí už léta originálně "napeletkovanou" italskou směs kterou si teď na jaře normálně nahrabu a napytluju (po zimě jí mám tady mraky) na zeleninu i kytky to nemá chybu a třeba rajčata venku u zdi potom vyrostou vždycky 3 metry ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík