Koupě neregistrované ovce

Olkuská ovce (O)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vincko

18.3.2020 10:09
Vincko

XXX.XXX.219.218

Zakládám chov. K Poníku jsem chtěl koupit "kamarády" dvě ovečky roční. Jsou zabřezlé. Po koupi jsem zjistil, že ovečky původní majitelka je neměla zaregistrované. Dá se to nějak řešit? Legalizovat? Vidím hlavně problém, když se narodí jehňata. Asi těžko bych mohl nahlásit, že se jehňata jen tak vyskytla :-). Jsem novic, takže, prosím, ne reakce, že jsem neměl neregistrované ovečky kupovat. Majitelka se mi snaží sehnat někde evidenční čísla :-(, ale o tom pochybuji, že se jí to povede.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2020 12:29

https://www.cmsch.cz/getattachment/Tiskopisy,-dokumenty/Ustredni-evidence-ovce,-kozy/Ovce,-kozy-Pokyny-pro-chovatele-k-vedeni-UE-ovci/Pokyny_ovce_kozy_2019_07.pdf.aspx/?lang=cs-CZ

Myslim ze to je kod 34, musite mit svoje znamky a priradit mu svoji, novou.

5.7.4. Přísun označeného zvířete z neznámého místa
záhlaví číslo nového hospodářství (hospodářství naskladnění)
02 druh zvířete
03 ušní známka zvířete
04 kód události 34
05 datum přísunu
06 nevyplňuje se (číslo hospodářství není známo)

18.3.2020 12:31

Jednou jsem mozna daval i narozeni. V malochovu je to celkem sumak. Je to o lidech a kontrolach. Pokud neberete zadny dotace tak k vam nejsips ani kontrola neprijde.

19.3.2020 22:15
lesakm

XXX.XXX.28.103

No je celkem neuvěřitelný že i 15let potom kdy je povinné registrovat každou kozu a ovci tu jsou stále neregistrovaná zvířata , je to jen další doklad toho že celé registrování postrádá jakýkoli význam protože mělo sloužit ke zpětnému dohledávání různých nákaz , pokud tu však stále jsou kvanta neregistrovaných zvířat je tohle jen čistá utopie a zbytečné výdaje těch kdo poctivě registrují , takže pokud tady nikdo není schopen zajistit kompletní registraci bylo by lepší ji celou zrušit , takhle je to jen mrhání časem a penězi . ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík