Umělý odchov jehněte.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ddes

26.3.2020 10:55
ddes

XXX.XXX.168.52

Dobrý den, včera se mi narodila dvě jehnátka. Bohužel jedno matka nepřijímá, takž jsem jí musel dát náhradu stravy. Bohužel dnes odmítá pít z flašky a má ztuhlá ústa ( u toho jsem se setkal vícekrát a nikdy to nedopadlo dobře) mohu se zeptat co s tím ? Odpuste si prosím komentáře: to nemá cenu. Odchoval jsem od mala beránka, dnes má stoprocentně přes 120 kilo a z beranů je největší a nejmohutnější a berani jsou 3 papírový safolkové.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2020 11:20

Jestli nedostal poradne mleziva, tak to nebude mit dlouhyho trvani.

26.3.2020 17:13
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Pokud to ještě jehně dá, tak ho dát do tepla a píchnout selevit. To by ho mělo nastartovat. Pokud jste už nějaké jehně takhle vychoval, tak víte, že mu musíte dávat často a po menších dávkách. Ze začátku trochu oddojeného mleziva a hlavně dodržet teplotu.

1.4.2020 22:04
Jirka.pechy

XXX.XXX.20.125

ddes. Sorry čtu to až teď asi už pozdě viď,ale až se ti zase stane že nebude chtít ovce přijmout jehně nejjednodušší způsob je jí k tomu přinutit, přivaž ji v chlive na krátko hlavou do rohu samozřejmě ať má v dosahu vodu liz seno oves a cca 2-3 dny je nech spolu některé jsou víc labilní tak po tom až se proběhne opakovat zase do druhého dne a pak uvidíš, já nikdy nepřišel o jediné jehně, letos jsme to museli také aplikovat, nevím proč ti to tady PROFÍCI co se furt jen hádají neporadili já jsem amatér

1.4.2020 22:12

Jirka.Pechy: jde tam o cas. Kdyz se nenapilo prvni den, tak je to marna prace a vyhozeny prachy. To u ale tazatel nenapsal jeatli napilo nenapilo. Tak si nebudu trepit hubu. Resilo se to tady milionkrat jen hledat.

1.4.2020 22:19
Jirka.pechy

XXX.XXX.20.125

Nevím jaký prachy myslíš,a jestli chovatel nasadí nucený chlív do 48 hodin od narození tak je vše ok a hlavně mi to prosím nevymlouvej nejsem hadací typ já píšu jen co znám

1.4.2020 22:32

Prachy za mliko. NepIse jestli dal mlezivo. Jehne je uz nejspis ko.

2.4.2020 02:54
lesakm

XXX.XXX.28.103

Jirka.pechy napsal(a):
Nevím jaký prachy myslíš,a jestli chovatel nasadí nucený chlív do 48 hodin od narození tak je vše ok a hlavně mi to prosím nevymlouvej nejsem hadací typ já píšu jen co znám

No 48 hod po narození , pokud jehně nedostalo mlezivo je jak kolega píše opravdu pozdě jehně musí dostat mlezivo 2-4hod po narození ideálně do 2 hod pokud ho nedostane tak většinou do týdně je po něm , pokud mu ovce nechce dát napít sama musí se podojit a mlezivo podat buď flaškou s dudlíkem nebo když jehně není schopné samo pít tak sondou přímo do žaludku a je taky důležité aby bylo teplé , a takové bezdůvodné odmítačky je lepší poslat do mrazáku ušetří si tím člověk spoustu starostí do budoucna ML.

2.4.2020 06:58
Jirka.pechy

XXX.XXX.20.125

S tím mrazákem máš pravdu, nemá cenu ji dále připouštět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík