ddes

XXX.XXX.168.52
Dobrý den, včera se mi narodila dvě jehnátka. Bohužel jedno matka nepřijímá, takž jsem jí musel dát náhradu stravy. Bohužel dnes odmítá pít z flašky a má ztuhlá ústa ( u toho jsem se setkal vícekrát a nikdy to nedopadlo dobře) mohu se zeptat co s tím ? Odpuste si prosím komentáře: to nemá cenu. Odchoval jsem od mala beránka, dnes má stoprocentně přes 120 kilo a z beranů je největší a nejmohutnější a berani jsou 3 papírový safolkové.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli nedostal poradne mleziva, tak to nebude mit dlouhyho trvani.
ddes. Sorry čtu to až teď asi už pozdě viď,ale až se ti zase stane že nebude chtít ovce přijmout jehně nejjednodušší způsob je jí k tomu přinutit, přivaž ji v chlive na krátko hlavou do rohu samozřejmě ať má v dosahu vodu liz seno oves a cca 2-3 dny je nech spolu některé jsou víc labilní tak po tom až se proběhne opakovat zase do druhého dne a pak uvidíš, já nikdy nepřišel o jediné jehně, letos jsme to museli také aplikovat, nevím proč ti to tady PROFÍCI co se furt jen hádají neporadili já jsem amatér

Jirka.Pechy: jde tam o cas. Kdyz se nenapilo prvni den, tak je to marna prace a vyhozeny prachy. To u ale tazatel nenapsal jeatli napilo nenapilo. Tak si nebudu trepit hubu. Resilo se to tady milionkrat jen hledat.

Prachy za mliko. NepIse jestli dal mlezivo. Jehne je uz nejspis ko.
Jirka.pechy
napsal(a):
Nevím jaký prachy myslíš,a jestli chovatel nasadí nucený chlív do 48 hodin od narození tak je vše ok a hlavně mi to prosím nevymlouvej nejsem hadací typ já píšu jen co znám
No 48 hod po narození , pokud jehně nedostalo mlezivo je jak kolega píše opravdu pozdě jehně musí dostat mlezivo 2-4hod po narození ideálně do 2 hod pokud ho nedostane tak většinou do týdně je po něm , pokud mu ovce nechce dát napít sama musí se podojit a mlezivo podat buď flaškou s dudlíkem nebo když jehně není schopné samo pít tak sondou přímo do žaludku a je taky důležité aby bylo teplé , a takové bezdůvodné odmítačky je lepší poslat do mrazáku ušetří si tím člověk spoustu starostí do budoucna ML.