Dojení mléka pro jehně na flašce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

.farmář.

2.4.2020 07:28
.farmář.

XXX.XXX.214.109

Dobrý den, včera se mi narodilo jehně které máma nepříjmula. Mám ho doma a dostalo napít z láhve. Na farmě mám ještě jednu ovci s měsíčními dvojčaty. Chci se zeptat jak jí mám podojit abych mohl dát tomu doma napít? Jestli bude mít dost pro všechny tři? A radu třeba jestli ji mám na noc oddělit ráno podojit a přes den budou pít jehňata... Nebo jak na to? Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2020 09:09

Musi dostat mlezivo par hodinu po porodu jinak je to zbytecna prace a trapeni. Ovci mu podrzte, za hlavu at k nemu necucha. Jak se napije, nacuchne jejim pachem tak mate vetsi sanci na uspech.

K tem otazkam, jestli dost mlika, podle plemene. Ja se treba tretiho z trojcat vzdycky snazim zbavit, po tejdnu ho nekomu darovat na dokrmovani. Dojeni, promazte si ruku treba indulonou nebo nejakou neparfemovanou mastickou a palcem a ukazovakem sjizdet po struku. Proc nechcete oddojovat ovci ktery se to jehne narodilo?

.farmář.

2.4.2020 09:32
.farmář.

XXX.XXX.214.109

děkuji za radu. Oni se totiž včera narodili tři jehňata od dvou ovcí a já nevím které ovce je tohle jehně. Každá si hlídá to své jedno a do tohohle vráží a odhání ho. Ta jedna ovce kterou bych zkusil dojit, ta se o něj zajímá hlídá ho ale nenapilo se od, ní tak jsem ho přiložil a když ji držím tak si od ní cucne. Ale ta jeho asi matka ta se cuká a kope a napít ho nenechá. Dostal jsem z ní trochu mleziva asi jenom 20 ml. ale nevím jestli to stačí? mám doma v mrazáku ještě kravské mlezivo ale nevím jestli by to pomohlo.

2.4.2020 13:52

Jestli 20ml staci to vam nepovim, ale snad lepsi nez nic. Nevzpominam si ze bych mel problem ze by ovce nevzala vlastni jehne. Zkousel jste jehnata dat o kus dal jestli si ovce prijdou nebo si je zavolaj?

.farmář.

2.4.2020 15:24
.farmář.

XXX.XXX.214.109

ano zkoušel ale nejdříve ho očuchali a pak pořádně trkli a šli jinam. Zjistil jsem že by mělo jehně do sebe první týden dostat 50ml mleziva na kilo váhy denně. tak dostává kravské a uvidím jak se s tím popere.

3.4.2020 12:06
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Nebylo by jednodušší tu ovci, která se nechá "snáze" podržet prostě teda podržet, než dojit a krmit z láhve? Třeba by ho pak po pár pokusech přijala...?

Přidejte reakci

Přidat smajlík