Prosím o radu - registrace

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2020 07:53
simhej

XXX.XXX.239.122

Dobrý den,
může mi někdo prosím poradit s registrací koz?Dostala jsem k narozeninám od přátel dvě holandské kozicky.Nekde jsem četla,že je potřeba je registrovat.Prosim tedy o radu kde tak učinit a co to obnáší.Jsem z Uh.Hradiště. Předem moc děkuji

18.4.2020 17:54
Jarus28

XXX.XXX.255.92

Dobrý den,
chci Vám poradit s registrací koz. Já jsem chovatelka ovcí.
Postup:
1. Spojte se e-mailem nebo telefonem s registrem v Hradišťku.
2. Hradišťko Vám pošle poštou registrační lístek, hlášení o narození zvířat a přemístění, objednávka nových ušních známek atd. a přidělí Vám nové číslo hospodářství, pokud nejste chovatelem žádného zvířete.
3. Vyplníte registrač. lístek chovatele a zašlete ho poštou nebo e-mailem na adresu: uekozy@cmsch.cz. Tento lístek naskenujete a odešlete e-mailem na již zmíněnou adresu.
4. Po obdržení e-mailu o registraci chovatele si musíte objednat nové ušní známky + kleště od čmsch. Během týdne je pravděpodobně obdržíte poštou.
5. Pokud je zvířatům více než 6 měsíců, tak je označte.
6. Poté můžete přihlásit obě dvě kozičky. Využijte formulář: hlášení o narození a přemístění zvířat.

Hradišťko by Vám mělo zaslat spolu s registrač. lístkem také stájový registr + pokyny chovatele k vyplnění formulářů.
Pokud byste potřebovala ještě něco vědět, můžete pokračovat v diskuzi. Jsem přihlášený uživatel na Fauně - Jarus28.

16.6.2020 15:30
Jejda

XXX.XXX.55.126

Jarus28 se, v jinak pěkném příspěvku, trošku mýlí v bodě 5. Šestiměsíční lhůta na označení platí v případě, že se kozy narodily na Vašem hospodářství. Ve Vašem případě není záhodno čekat na jejich půlroční narozeniny!!! Prodej nebo nákup neoznačených a neevidovaných zvířat je porušení zákona č. 154/2000 Sb. a velmi se nelíbí České plemenářské inspekci - dávají pokuty

Přidejte reakci

Přidat smajlík