Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2020 11:08
Majo2

XXX.XXX.108.136

Dobrý deň, mám na vás takú otázku, kedže rozširujem môj chov kôz z 2 kusov na 6, tak by sa mi ku nim hodil aj cap, s dvomi to bolo jednoduchšie, naložiť do auta a dôjsť za capom, ale predsa pri vačšom počte je lepšie mať vlastného. Lenže viem, že cap dosť zapácha, preto by som ho umiestnil až na koniec záhrady do také chlievku. A moje otázka je, či by tam vydržal sám, kozy by boli v noci v predu a cez deň by na nich videl cez plot. Či by sa tzv nezbláznil sám, ďakujem za každú odpoveď.

26.4.2020 21:09
pajca

XXX.XXX.135.156

Porozmýšlejte ještě: Co pro Vás bude finančně výhodnější při šesti kozách.
Mít a živit kozla vlastního, nebo zajet s kozama ke kozlovy a neřešit to,
že třeba bude sousedům vadit jeho odér, hlavně na podzim.
Když budete mít kozla zavřeného a bude přes den vidět kozy, tak bude
celý den stát na ohrazení a vyřvávat.
Pokud se rozhodnete kozlíka koupit, nechte ho s kozama, on ze bude větrat,
kupte na něho zástěrku, ať nemáte kůzlata u některých koz třeba dvakrát za
rok, to není dobré, pokud Vám jde o mléko.
Když budete kozlíka kupovat, kupte si mladého bezrohého, nebo odrohovaného
ale hlavně ne nějakého od dětí vymazleného rohatého. V takovém případě
se před ním budete muset mít hodně na pozoru.

27.4.2020 01:40
Majo2

XXX.XXX.108.136

Jasné, nad tým som samozrejme uvažoval, kedže mi príde dosť zložité ísť za capom s toľkými kozami, tobôšť keď každá sa prská inokedy. Len zase u nás sú problémovy susedia, preto som toho capa chcel umiestniť až na koniec do záhrady, pretože sa stavím, že by sa stažovali ihneď. Ale zase keď píšete, že mi tam má celý deň vykrikovať ako zmyslov zbavený tak to tiež nemôžem. Uvidím no čo sa bude dať poriešiť, nieje nejaká vychytávka plemene capa, ktorý smrdí menej?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2020 07:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

On ten zápach je dost idividuální. Já si byl nedávno pro hnědou kozičku. Paní majitelka měla kozla ve stáji u koz. Jen měl svůj box. A citit nebyl . A byl to krásný a mohutný kozel. Pak tvrdí , že kozlové AN jsou všeobecně citit méně. Ale taky znám kozly co smrdí i na fotce .
Každopádně zcela chápu,že se Vám se 6 kozama nechce jezdit za kozlem. On je to docela vopruz i s 2 kozama kor když máte plemenika daleko. Ale mít ho uplně samotného asi nebude dobré řešeni. To už spiš tu zástěrku. Jinak si budou sousedi stěžovat na řev.

1.5.2020 22:17
Veterinář

XXX.XXX.113.39

Odborník na kozly tu bývala oreb1
Teď ale vážně.Zvážila jste,že když kozám pořídíte plemeníka,tak na jeho dcery budete potřebovat jiného kozla - plemeníka,vzhledem k tomu,že příbuzenská plemenitba není přípustná?
Každopádně kozel je starost navíc.

1.5.2020 22:31
Majo2

XXX.XXX.108.136

Nie zvážila, ale zvážil jasné. :D Preto mám už 6 kôz, ktoré sú do chovu, ostatné mladé pôjdu preč. To znamená, že keď budem mať jedneho capa, tak bude "páriť" len kozy, ktoré s ním nemali rovnakú krv.

Přidejte reakci

Přidat smajlík