Zcizení zvířete - evidence

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ricardo.wolfo

2.5.2020 13:49
ricardo.wolfo

XXX.XXX.86.166

Dobrý den,

mám otázku ohledně evidence koz. Když se mi ztratila koza z pastviny, tak nahlásím na ústřední evidenci zcizení zvířete kodem 40. Budou lidi z ústřední evidence chtít nějáký protokol od policie nebo něco takového? Nebo to nechají tak a jenom dotyčnou kozu odhlásí z evidence a tudiž i z mého hospodářství?

Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.5.2020 20:34

Dobrý den, me se to stalo pred 10 lety a nic nechtěli. Prostě ji odhlásili. Ale jak to je nyni netusim. Ja bych tam raději zavolal.

2.5.2020 22:06
dad

XXX.XXX.64.31

Neřeší nic ani u dobytka natož u koz. Když ji odhlásíte kódem domácí porážky tak se taky nic nestane.

2.5.2020 22:30
lesakm

XXX.XXX.28.103

dad napsal(a):
Neřeší nic ani u dobytka natož u koz. Když ji odhlásíte kódem domácí porážky tak se taky nic nestane.

Když to nahlásíte jako domácí porážku půjde vám to do daňového přiznání jako příjem a ještě z toho eventuálně budete platit daň , takže je lepší nahlásit zcizení , policii to můžete ohlásit ale jednou kozou se nejspíš nebudou chtít vůbec zabývat ML.

3.5.2020 13:43
dad

XXX.XXX.64.31

V tom případě už po mně jdou 😋
Každý rok až dvě kůzlata a letos i roční tele. Nejsem zem.pod., ale i tak by se to mohlo hlásit. Samo, že ve výkupních cenách.

3.5.2020 19:14
zbrankova@seznam.cz

XXX.XXX.243.254

Mě se teda kradez nestala.Prijem z domaci porážky neřeším,bastime si to sami,takže žádný příjem.
Ale pokud měla koza známky a nějakýho joudu napadne jí prodat a někdo ji bude chtít poctivě hlasit,tak se na nesrovnalost přijde.Nebo nedej bože někomu zdrhne a způsobí dopravní nehodu.Vase zvíře způsobilo škodu nedej bože zranění.
Vy ji nahlasite mrtvou a ona pobíhá po světě?Z toho by mozna problém být mohl?
Nespoléhala bych na to,že je zloděj chytrý a vycvakne jí známky.Spousta lidí ani neví,o čem známky jsou a že se podle nich dá něco zjistit.
Mě si jeden takovaj trouba liboval,jak má v pořádku nahlášeny kozy,že mají nějaký znamky,ale o SCHOK a čísle hospodářství nic netušil.Blba jsem prý já a on to má v pořádku 😃

4.5.2020 21:41
lesakm

XXX.XXX.28.103

dad napsal(a):
V tom případě už po mně jdou 😋
Každý rok až dvě kůzlata a letos i roční tele. Nejsem zem.pod., ale i tak by se to mohlo hlásit. Samo, že ve výkupních cenách.

Jestli na to nemáte živnost tak se po tom asi ("zatím" s touhle vládou jeden neví co ještě všechno zdaní) nikdo pídit nebude , ale my na to živnost (manželka je svobodně hospodařící rolník) máme a každý rok nám účetní spočítá každé kilo masa které sami sníme vynásobí se to průměrnou cenou na trhu a ženě to potom jde do přiznání jako její "příjem" , protože ovce jsou "firemní" a my si maso musíme "jako by koupit" stejně jako kdokoli jiný komu jehňata prodáváme , tak asi tak ML.

5.5.2020 15:58
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

lesakm napsal(a):
Když to nahlásíte jako domácí porážku půjde vám to do daňového přiznání jako příjem a ještě z toho eventuálně budete platit daň , takže je lepší nahlásit zcizení , policii to můžete ohlásit ale jednou kozou se nejspíš nebudou chtít vůbec zabývat ML.

Tu policii musíte vždy, když to chcete daňově jako krádež, a jako manka a škody do normy, to asi neobhájíte (vycházelo by se ze starých kom. norem, ale já žádnou k tomto tématu neznám).

Daňovým výdajem jsou pouze dle §24 odst.2písm. l) škody vzniklé v důsledku živelních pohrom nebo škody způsobené podle potvrzení policie neznámým pachatelem anebo jako zvýšené výdaje v důsledku opatření stanovených zvláštními předpisy.

Jitka

5.5.2020 21:35
lesakm

XXX.XXX.28.103

suffolkovce napsal(a):
Tu policii musíte vždy, když to chcete daňově jako krádež, a jako manka a škody do normy, to asi neobhájíte (vycházelo by se ze starých kom. norem, ale já žádnou k tomto tématu neznám).

Daňovým výdajem jsou pouze dle §24 odst.2písm. l) škody vzniklé v důsledku živelních pohrom nebo škody způsobené podle potvrzení policie neznámým pachatelem anebo jako zvýšené výdaje v důsledku opatření stanovených zvláštními předpisy.

Jitka

S policií je někdy trochu problém přesvědčit je aby věci brali vážně , my jsme měli kdysi pár let problémy s jedním zoofilem , jednou se stalo že nám nahnal beránky do boudy a jednoho nám ukopal (zabil) našel jsem ho mrtvého v boudě zavřené z venku u něj sluneční brejle a jakýsi řetízek na ruku , přijela přivolaná policejní hlídka a po obhlídce mi řekli že to vypadá na to že umřel přirozenou smrtí a že jestli si myslím něco jiného tak bych ho musel dát na pitvu , tak já pako jsem ho ještě rychle hodil do auta zavezl jsem ho do kafiny a nechal tam za 500 udělat pitvu která potvrdila že byl ubitý k smrti a policie poté případ odložila ani se tím nezabývali , vážně mě začali brát až po dalším zabití kdy mrtvá jehnička měla roztrhanou frndu a na zádech krvavé obtisky dvou rukou , to už jim bylo blbý tvrdit mi že umřela přirozenou smrtí a začali něco dělat ale ve finále stejně zjistili kulový, i když je na druho stranu pravda že kdybych to osobně nezažil tak tomu taky asi ani neuvěřím ML.

6.5.2020 08:40

Bože co to běhá venku za lidi

Přidejte reakci

Přidat smajlík