Štamprle Sava je dost málo na daný objem...
Ale i tak bych vyzkoušela Savo. Cca 10 ml na 100 litrů...
Jako odchlorovač (po cca 15 min.) se používá vitamín C.
Jinak jsou k dostání roztoky stříbra či jiné dezinfekce v roztoku či v tabletách...
Nejvíc toho najdete na armádních e-shopech.
Proč myslíte že je to málo ? v návodu se uvádí pro pitnou vodu dávkování 40ml na 2000litrů vody , takže dávám trochu víc (Dezinfekce pitné vody ve studnách: Dávkujte 40 ml (1 uzávěr) na 2 m³ pitné vody. Dávku přípravku Savo Original nejprve rozmíchejte v 9 l vody (např. v kbelíku), a pak zkrápějte vodní hladinu studny. Po 30 min. je voda dezinfikována a současně dochází k rozložení účinné látky) jde mi spíš o to jestli neexistuje nějaká jiná třeba nechemická přírodní alternativa , i když mi každý říká že savo je nejlepší zkusil bych rád i něco jiného ML.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V práci vozí kravám (jalovice,suchostojné krávy, krávy BTPM) také vodu v různých voznicích a nádržích. Čerpají to ze studen a nikdy nic nepoužívají. No zda to je dobré nebo ne , nebudu radši polemizovat. Ale je fakt , že otravu z vody jsem zatím neměli. Já vozil vodu na zahradu pro drůbež když jsem bydlel v paneláku. Měl jsem takové 25 l kanystry. Ty jsem občas vyplachoval roztokem kyseliny citronové. Nebo savem a pořádně vypláchnout.
Já nevím. Savo je vlastně louh. Já vím, že se používá i na dezinfekci studní, vím, že je to hodně zředěný, ale pořád mám obavy, abych to pil já nebo moje zvířata. Do vody vždycky přidávám trochu Forticoatu, i když je určenej přednostně pro slepice a malý zvířata. https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/nutrimix-forticoat-na-podporu-traveni-a-hygienu-napajeni-pro-hospodarska-zviratata-p34895/
akaš
napsal(a):
Já nevím. Savo je vlastně louh. Já vím, že se používá i na dezinfekci studní, vím, že je to hodně zředěný, ale pořád mám obavy, abych to pil já nebo moje zvířata. Do vody vždycky přidávám trochu Forticoatu, i když je určenej přednostně pro slepice a malý zvířata. https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/nutrimix-forticoat-na-podporu-traveni-a-hygienu-napajeni-pro-hospodarska-zviratata-p34895/
No to savo by se mělo podle návodu do půl hodiny samo rozložit a 1litr mi vždycky vydrží prakticky na celou sezónu , ptal jsem se u vodáků a běžně se používá i do pitné vody pro lidi ve vodárnách , tohle vypadá spíš jako nějaký doplněk stravy a jak jsem četl dávkování pro selata 3ml /litr vody tak to by mi vycházelo na 600l 1800ml přípravku tedy každý druhý den 1,8litru to bych se asi nedoplatil 1,8x284= 511,2 Kč každý druhý den ML.
profesor1
napsal(a):
Jediné přírodní mě napadá včelí produkt - PROPOLIS. Dávkování vám ale neřeknu. Zkuste dotaz u včelařů.
No spoustu včelích úlů máme přímo na pastvině a velké včelaře v rodině , propolis mě teda zrovna nenapadnul , ale třeba by potom naše zdravé ovce byly ještě mnohem zdravější žejo , se bráchy teda schválně zeptám i když že by to někdo používal na dezinfekci vody jsem zatím neslyšel , jinak kdyby snad měl někdo zájem o dobrý tmavý med přímo od včelaře tak ho má pořád ještě dost 160/kg ML.