Dezinfekce vody v tanku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2020 22:51
lesakm

XXX.XXX.28.103

Blíží se nám převoz zvířat na pastvinu kde není voda , vozím jim ji tam v tanku (600l) a dezinfikuji ji vždycky štamprdlí sava , zajímalo by mě jestli existuje i jiný druh dezinfekce , co k tomu používáte ? Dík za rady ML.

9.5.2020 22:25
lesakm

XXX.XXX.28.103

Nikdo tady nevozí vodu ??? ML.

9.5.2020 23:31
Lucy13

XXX.XXX.98.170

Štamprle Sava je dost málo na daný objem...
Ale i tak bych vyzkoušela Savo. Cca 10 ml na 100 litrů...

Jako odchlorovač (po cca 15 min.) se používá vitamín C.

Jinak jsou k dostání roztoky stříbra či jiné dezinfekce v roztoku či v tabletách...

Nejvíc toho najdete na armádních e-shopech.

10.5.2020 01:35
lesakm

XXX.XXX.28.103

Proč myslíte že je to málo ? v návodu se uvádí pro pitnou vodu dávkování 40ml na 2000litrů vody , takže dávám trochu víc (Dezinfekce pitné vody ve studnách: Dávkujte 40 ml (1 uzávěr) na 2 m³ pitné vody. Dávku přípravku Savo Original nejprve rozmíchejte v 9 l vody (např. v kbelíku), a pak zkrápějte vodní hladinu studny. Po 30 min. je voda dezinfikována a současně dochází k rozložení účinné látky) jde mi spíš o to jestli neexistuje nějaká jiná třeba nechemická přírodní alternativa , i když mi každý říká že savo je nejlepší zkusil bych rád i něco jiného ML.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2020 09:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

V práci vozí kravám (jalovice,suchostojné krávy, krávy BTPM) také vodu v různých voznicích a nádržích. Čerpají to ze studen a nikdy nic nepoužívají. No zda to je dobré nebo ne , nebudu radši polemizovat. Ale je fakt , že otravu z vody jsem zatím neměli. Já vozil vodu na zahradu pro drůbež když jsem bydlel v paneláku. Měl jsem takové 25 l kanystry. Ty jsem občas vyplachoval roztokem kyseliny citronové. Nebo savem a pořádně vypláchnout.

10.5.2020 09:18
Lucy13

XXX.XXX.98.170

Při daném dávkování které je uvedeno na obale, mi to nikdy neudrželo efekt tak jak bych potřebovala. Respektive voda se po čase kazila.

Teď používám Certisil, jedná lahvička vystačí na 500l. Jde o roztok stříbra. Výhoda je, že zároveň vodu "konzervuje" na 6 měsíců.

11.5.2020 01:59
lesakm

XXX.XXX.28.103

Mě se zkazit nestihne protože mi těch 600l vypijou za dva dny , chtěl bych jen zkusit něco opravdu přírodního, taky mám vodu "ze studny" , ale je to fakticky průsak z řeky tak bych ji kvůli tomu raději přece jen něčím dezinfikoval i když řeku máme vizuálně čistou ML.

12.5.2020 14:21
akaš

XXX.XXX.109.2

Já nevím. Savo je vlastně louh. Já vím, že se používá i na dezinfekci studní, vím, že je to hodně zředěný, ale pořád mám obavy, abych to pil já nebo moje zvířata. Do vody vždycky přidávám trochu Forticoatu, i když je určenej přednostně pro slepice a malý zvířata. https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/nutrimix-forticoat-na-podporu-traveni-a-hygienu-napajeni-pro-hospodarska-zviratata-p34895/

12.5.2020 22:54
lesakm

XXX.XXX.28.103

akaš napsal(a):
Já nevím. Savo je vlastně louh. Já vím, že se používá i na dezinfekci studní, vím, že je to hodně zředěný, ale pořád mám obavy, abych to pil já nebo moje zvířata. Do vody vždycky přidávám trochu Forticoatu, i když je určenej přednostně pro slepice a malý zvířata. https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/nutrimix-forticoat-na-podporu-traveni-a-hygienu-napajeni-pro-hospodarska-zviratata-p34895/

No to savo by se mělo podle návodu do půl hodiny samo rozložit a 1litr mi vždycky vydrží prakticky na celou sezónu , ptal jsem se u vodáků a běžně se používá i do pitné vody pro lidi ve vodárnách , tohle vypadá spíš jako nějaký doplněk stravy a jak jsem četl dávkování pro selata 3ml /litr vody tak to by mi vycházelo na 600l 1800ml přípravku tedy každý druhý den 1,8litru to bych se asi nedoplatil 1,8x284= 511,2 Kč každý druhý den ML.

13.5.2020 12:38
Martík

XXX.XXX.176.4

"chlorňan sodný" vlastně se z toho savo vyrábí - koupím 5l kanystřík cca 165kč a máme ho na jak dlouho ,dezinfikujeme i studnu a čistíme s tím hlavně bazén je silnější takže stačí víčko např. na bazén 20-25 m3 vody tak 1dcl podle počasí M.

16.5.2020 06:20
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jediné přírodní mě napadá včelí produkt - PROPOLIS. Dávkování vám ale neřeknu. Zkuste dotaz u včelařů.

16.5.2020 23:17
lesakm

XXX.XXX.28.103

profesor1 napsal(a):
Jediné přírodní mě napadá včelí produkt - PROPOLIS. Dávkování vám ale neřeknu. Zkuste dotaz u včelařů.

No spoustu včelích úlů máme přímo na pastvině a velké včelaře v rodině , propolis mě teda zrovna nenapadnul , ale třeba by potom naše zdravé ovce byly ještě mnohem zdravější žejo , se bráchy teda schválně zeptám i když že by to někdo používal na dezinfekci vody jsem zatím neslyšel , jinak kdyby snad měl někdo zájem o dobrý tmavý med přímo od včelaře tak ho má pořád ještě dost 160/kg ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík