Dobrý den, prosím o názor, koza byla s kozlem ve stádě, nevíme, jestli je březí nebo ne. V příloze přikládám foto, může mít tak velké břicho i normálně, nebo je šance, že tam skrývá překvapení?
Moc děkuji za názor
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych typoval to překvapení na 90 %

Je taky fakt , že jsem měl kozu, kříženku hnědé a AN. A ta vypadala po celý rok, jako by mohla co chvíly porodit cokoliv až po slona

Uvidíte co poradí zkušenější. Ale já bych to na tu březost typoval. Jak je to dlouho co je pryč od kozla ?

Boruvka96
napsal(a):
Za týden to bude 3 měsíce, takže teoreticky má ještě čas.
pokud není ani tři měsíce březí, podle velikosti břicha to fakt nepoznáte.
ono to vlastně nepoznáte na 100% podle břicha nikdy. Jsou jalové kozy co vypadají že čekají nejméně paterčata a kozy, které vypadají úplně jakové a pak porodí obrovská dvojčata a vůbec netušíte, kde to měly schované.
ale objem břicha se viditelně, když už, zvětšuje až poslední měsíc.

Boruvka96
napsal(a):
A jsou prosím ještě nějaké další příznaky, ktere by to mohly eventuálně potvrdit?
ultrazvuk:D
Boruvka96
napsal(a):
Díky, s kozlem byla od podzima, veminko zatim nalite neni.
Od podzima je široký pojem , víte datum ? nevím jak dlouhá je přesně březost u koz , u ovcí to máme asi 150 dní +-10 , když jste ji dali ke kozlovi tak by se během pár dní měla začít prskat , potom si připočítejte délku březosti a ukáže vám to +- přibližné datum eventuálního porodu kdy ji můžete víc kontrolovat (vemínko ) ML.

lesakm
napsal(a):
Od podzima je široký pojem , víte datum ? nevím jak dlouhá je přesně březost u koz , u ovcí to máme asi 150 dní +-10 , když jste ji dali ke kozlovi tak by se během pár dní měla začít prskat , potom si připočítejte délku březosti a ukáže vám to +- přibližné datum eventuálního porodu kdy ji můžete víc kontrolovat (vemínko ) ML.
Délka březosti u koz je stejná jako u ovcí.