Lenočka

XXX.XXX.157.165
Dobrý den. Jsem nová. Prosim o radu. Snese se 5 beránků od 2 chovatelů na 1 pastvině? Velká je dost. Budeme je mít jen na výpas do tohoto podzimu. Děkuji za radu. Lenka
Uživatel s deaktivovaným účtem

Joooo. A kdyz ne, tak poslete do mrazaku nejvetsiho sigra.
Lenočka

XXX.XXX.157.165
Děkujuu:-)
Valentko

XXX.XXX.117.185
Lenočka
napsal(a):
Dobrý den. Jsem nová. Prosim o radu. Snese se 5 beránků od 2 chovatelů na 1 pastvině? Velká je dost. Budeme je mít jen na výpas do tohoto podzimu. Děkuji za radu. Lenka
Podľa mňa môžete. Ale v žiadnom prípade nedávajte medzi ne ovce. Pobili by sa o ne. My doma máme 2 dospelé ovce a barana. Jedna má barančeka s našim chovným baranom. Ten baranček je už dosť veľký a niekedy sa bije s otcom. Také menšie potyčky. Sú to skôr potyčky o územie ako o samice. No ten náš baran bude musieť ešte vydržať miekoľko mesiacov kým toho mladého zabijeme.
Lenočka

XXX.XXX.157.165
Děkuji moc všem, poslechla jsem a už se pasou všech 5 do kupy:-)
Dobrý den, moc vědomostí o chovu nemám, ale začínal jsem před 4 lety se "stádem" 3 beránků safolků - měla to být 3-hlavá sekačka na léto /červen až září/ nakonec se dožili až konce dubna a problém s trkáním nebyl - jen občas aby si dokázali kdo z nich je největší. Problém nastal, když se u mne objevila cizí ovce - utekla přes dvě vsi daleko a zůsala u mojí ohrady - týden než jsem dohledal majitele stál za to. Berani si otloukali hlavy do krve a věčně se motal některej do ohrady. Po odvozu ovce byl zase klid. Takže pokud je to stádo beranů není problém pokud začne být některý moc dominantní tak vyléčit u řezníka.
Tetrička

XXX.XXX.98.227
Máme 3 beránky na vypas..okolo jejich pastvy rostou javory a ony nám ho žerou..nebude jim z něj nic..? nikde nemohu dohledat.. jsem začátečník.. diky
Pokud "spásají" listí, tak bych to neřešil, tedy pokud to nevadí
mám podobný problém s duby
na pastvě je místo s žaludy jak když posype - první rok jsem vše hrabal a odvážel, že to ovcím a hlavně jehňatům vadí, ale už to nedělám
a "zatím" bez problémů
jinak ovce mi okusují břízy,olše, vrby, bezy a lísky už taky totálně ožraly 3 stromky 2 jabloně a ginko bilobu
Tetrička

XXX.XXX.98.227
To jsou teda paškudnici.. ti naši se ještě vrhli na maliny tak snad to také nevadí 🤦
Tetrička
napsal(a):
Máme 3 beránky na vypas..okolo jejich pastvy rostou javory a ony nám ho žerou..nebude jim z něj nic..? nikde nemohu dohledat.. jsem začátečník.. diky
Myslím, že u diskuse o koních (možná ifauna, možná jinde), jsem četla, že po javorovém listí umírají koně, důvodem mělo být, že na listech žije plíseň, jenž je pro koně jedovatá. Je-li to pravda nevím, moje ovce mají také rády javorové listy. Jitka