Snese se 5 beránků 5 měsíčních na výpas jen do zimy v ohradě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lenočka

19.5.2020 21:06
Lenočka

XXX.XXX.157.165

Dobrý den. Jsem nová. Prosim o radu. Snese se 5 beránků od 2 chovatelů na 1 pastvině? Velká je dost. Budeme je mít jen na výpas do tohoto podzimu. Děkuji za radu. Lenka

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2020 21:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Joooo. A kdyz ne, tak poslete do mrazaku nejvetsiho sigra.

Lenočka

19.5.2020 21:25
Lenočka

XXX.XXX.157.165

Děkujuu:-)

19.5.2020 22:22
lesakm

XXX.XXX.28.103

Když to jsou jen samí kluci mělo by to být v poho , horší to je když je kolem i nějaká ovce nedejbože v říji to se pak kluci o ni pobijou ML.

Valentko

20.5.2020 11:39
Valentko

XXX.XXX.117.185

Lenočka napsal(a):
Dobrý den. Jsem nová. Prosim o radu. Snese se 5 beránků od 2 chovatelů na 1 pastvině? Velká je dost. Budeme je mít jen na výpas do tohoto podzimu. Děkuji za radu. Lenka

Podľa mňa môžete. Ale v žiadnom prípade nedávajte medzi ne ovce. Pobili by sa o ne. My doma máme 2 dospelé ovce a barana. Jedna má barančeka s našim chovným baranom. Ten baranček je už dosť veľký a niekedy sa bije s otcom. Také menšie potyčky. Sú to skôr potyčky o územie ako o samice. No ten náš baran bude musieť ešte vydržať miekoľko mesiacov kým toho mladého zabijeme.

Lenočka

20.5.2020 15:18
Lenočka

XXX.XXX.157.165

Děkuji moc všem, poslechla jsem a už se pasou všech 5 do kupy:-)

1.6.2020 12:47
Highlander

XXX.XXX.245.22

Dobrý den, moc vědomostí o chovu nemám, ale začínal jsem před 4 lety se "stádem" 3 beránků safolků - měla to být 3-hlavá sekačka na léto /červen až září/ nakonec se dožili až konce dubna a problém s trkáním nebyl - jen občas aby si dokázali kdo z nich je největší. Problém nastal, když se u mne objevila cizí ovce - utekla přes dvě vsi daleko a zůsala u mojí ohrady - týden než jsem dohledal majitele stál za to. Berani si otloukali hlavy do krve a věčně se motal některej do ohrady. Po odvozu ovce byl zase klid. Takže pokud je to stádo beranů není problém pokud začne být některý moc dominantní tak vyléčit u řezníka.

Tetrička

2.6.2020 22:53
Tetrička

XXX.XXX.98.227

Máme 3 beránky na vypas..okolo jejich pastvy rostou javory a ony nám ho žerou..nebude jim z něj nic..? nikde nemohu dohledat.. jsem začátečník.. diky

3.6.2020 11:33
Highlander

XXX.XXX.245.22

Pokud "spásají" listí, tak bych to neřešil, tedy pokud to nevadí

mám podobný problém s duby
na pastvě je místo s žaludy jak když posype - první rok jsem vše hrabal a odvážel, že to ovcím a hlavně jehňatům vadí, ale už to nedělám
a "zatím" bez problémů

jinak ovce mi okusují břízy,olše, vrby, bezy a lísky už taky totálně ožraly 3 stromky 2 jabloně a ginko bilobu

Tetrička

3.6.2020 13:41
Tetrička

XXX.XXX.98.227

To jsou teda paškudnici.. ti naši se ještě vrhli na maliny tak snad to také nevadí 🤦

4.6.2020 06:31
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

Tetrička napsal(a):
Máme 3 beránky na vypas..okolo jejich pastvy rostou javory a ony nám ho žerou..nebude jim z něj nic..? nikde nemohu dohledat.. jsem začátečník.. diky

Myslím, že u diskuse o koních (možná ifauna, možná jinde), jsem četla, že po javorovém listí umírají koně, důvodem mělo být, že na listech žije plíseň, jenž je pro koně jedovatá. Je-li to pravda nevím, moje ovce mají také rády javorové listy. Jitka

Přidejte reakci

Přidat smajlík