Tereza0007

XXX.XXX.41.1
Chtěla bych se zeptat na jeden problém, který mě docela trápí. Jedna z oveček, která byla vždy naprosto v pořádku teď má problém. Když jsem u ní byla všimla jsem si, že má jako kdyby bouli na spodní čelisti, ale když jsem se dívala víc všimla jsem si, že je to na místě, kde mají ovečky zuby (stoličky). Takže mě hned napadlo, že si nejspíš do něčeho špatně kousla nebo něco na ten způsob a zub se jí jakoby pohnul směrem ven a vytvořil tak bouli. Jenomže jí nedokážu otevřít pusu dostatečně a bojím se, abych jí něco neudělala, a proto je to pro mě stále záhadou. Vypadá trochu víc smutně a na dotek (v daném místě) se snaží uhýbat (takže jí to určitě trápí) Budeme kontaktovat veterináře to je jasné, ale jen jsem se chtěla zeptat, jestli někdo neví co by to mohlo být. Jinak v pohodě žere, pije a povahu nemění, jen je citlivá v daném místě.
Tereza0007

XXX.XXX.41.1
roklanka
napsal(a):
Pravděpodobně přezubuje,nepíšete jak je stará. Stalo se mi to u kozičky,také vyhnutá stolička a nemohla žrát. Vet zub vytrhl a bylo po problému.
Je starší už jí je 10 let.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tereza0007
napsal(a):
Zlomený zub?
Valentko

XXX.XXX.116.66
Tereza0007
napsal(a):
To je už dosť stará ovečka. Určite zavolajte veterinárovi nech sa na ňu príde pozrieť.
No jestli jí je 10 tak už bych se na veta vybod a šupnul bych ji do mrazáku , takové staré ovce většinou začnou už přicházet o zuby , následně se nemůžou nažrat a může to nakonec skončit třeba i tím že pojdou hlady , takže než do ní cpát nějaké léky a peníze je lepší tedy nakonec i pro ni ji porazit aby se sama netrápila ML.