Plachá ovce

Kamerunská ovce (KA)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tereza0007

31.5.2020 11:27
Tereza0007

XXX.XXX.41.1

Jedna naše ovce, které jsou jen 2 roky je dneska nějaká divná. Každý den se nechá mazlit a sama ke mě chodí, ale dneska byla plachá. Bála se a vypadala zvláště. Třese se, jakoby jí byla zima. U nosu měla zaschlé travnaté "soply" a nechtěla a nechtěla jíst. Co jsem pozorovala, tak má větší břicho, které je tvrdší, ale tráví. Krká si, ale je vidět, že jí to jde stěží. Mám o ni strach. Určitě budeme kontaktovat veterináře, jen bych chtěla poprosit o radu.

1.6.2020 17:12
Jarus28

XXX.XXX.159.217

Dobrý den,
chovám ovečky již 4. rokem. Mohu Vám poradit, v žádném případě nesmí ovce kromě trávy a vody a na přikousnutí trochu sena nějaké pečivo atd. Pohlídejte si, jestli ovce tam nechodí někdo krmit. Jinak musíte ji co nejdéle protírat břicho a pod krkem a pokud je ochočená a nechá si to, otevřete ji tlamičku a hlaďte pod krkem, aby jí to, co nejvíce vykrkalo. Na trávení je dobré dát celé lněné semínko vylízat. Může se to stát i z mokré trávy nebo pokud jste v nejbližší době volali veterináře kvůli injekčnímu odčervení, když se předávkuje, může se také zvíře nafouknout. Taková rada při injekcích raději zvířata oddělím na den až den a půl od trávy a nechám je pouze na seně.
Mohla byste se mi ozvat, jak to dopadlo? Pokud budete potřebovat, ráda Vám poradím.
Mějte se hezky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík