Mušinky jiné otrapy- ostříhání ovcí

Suffolk (SF)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2020 06:43
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

Mohu se zeptat, jak řešíte hmyz. Jak loni, tak i letos jsme ovce ostříhala v polovině května. Loni po tom docela vyšilovaly, a tak jsem letos byla již přepravena a každé za krk po ostříhání nalila spot- on. Jenže jak vidím, ani to nepomohlo, možná se mi to zdá ještě horší (ač se všude se mluví o suchu, tak tady je to naopak okolo nově samá bažina a zdroj pro otravný hmyz). Ani za netužších zim do přístřešku, vyjma žrádla, nejdou, teď jsou tam narovnané a i když přijdu, tak se tam - do úkrytu před hmyzem - po chvíli vrhnou. Málo pak tedy žerou. Když jdu s nimi na pastvu, tak si cestou lehají a žerou v leže. Evidentně hmyzem trpí. Co vaše ovce , jak to řešíte? Je chyba je stříhat v tento čas, i když neostříhané a smradlavé by hmyz ještě víc přitahovaly? Je evidentní, že změna nastane po ostřihání.

díky Jitka

7.6.2020 05:35
lesakm

XXX.XXX.28.103

No já jsem před pár lety začal stříhat v září před připouštěním původně kvůli jehňatům aby ovce při bahnění nebyly zarostlé a jak tak koukám má to zřejmě také "jiné" výhody ...i kromě toho že vlna je krásně "vypraná" ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík