Koza na vodítku - procházky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LRHH

7.6.2020 09:51
LRHH

XXX.XXX.181.19

Dobrý den, budu si kupovat dvě kůzlata holandské zakrslé kozy - holky, sourozence. Chci je jako mazlíčky a procházky s nimi mě neskutečně lákají. Premyslela jsem o koupi dvojvodítka, jelikož v druhé ruce budu mít prasatko. V levé ruce dvě kozenky a v pravé mini prase.
Tak se chci zeptat jak kozy na vodítku naučit? Neublíží si na tom dvojvodíku?
Děkuju

Luky02

14.6.2020 21:58
Luky02

XXX.XXX.70.130

Mám dvě české kůzlečí ségry. Začal jsem učit asi před třemi týdny. Po týdnu chodily jak pejsci. Na vodítku je tedy v pohodě naučíte. Jen jak vidí nějakou mňamku tak je to tah.😃 Teď už chodím na obecní louky pást i navolno. Drží se u mě. To dvojvoditko si neumím představit. Ony chtějí chodit každá jinam a tak by se asi zabily. Ale jde asi o zvyk.🙂 Snad vám můj názor nějak pomohl. Příkladám pár fotek mých holek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2020 08:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lepší je mít v ruce dvě delší vodítka. Vodila jsem tak i 4 velké kozy. Ale jen z procházky domů - to aby nevnikly sousedům na zahrady. Po lukách a přes les chodily za mnou - možná líp jak leckterý pes. Ale chodilo se pližmokrokem, pásly se.
Když si vezmete do kapsy nějaké dobroty, sem tam jim nabídnete i haluzku z ruky, naučí se, že se jim vyplatí, držet se u vás.
Kozy jsou chytré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík