LRHH

XXX.XXX.181.19
Dobrý den, budu si kupovat dvě kůzlata holandské zakrslé kozy - holky, sourozence. Chci je jako mazlíčky a procházky s nimi mě neskutečně lákají. Premyslela jsem o koupi dvojvodítka, jelikož v druhé ruce budu mít prasatko. V levé ruce dvě kozenky a v pravé mini prase.
Tak se chci zeptat jak kozy na vodítku naučit? Neublíží si na tom dvojvodíku?
Děkuju
Luky02

XXX.XXX.70.130
Mám dvě české kůzlečí ségry. Začal jsem učit asi před třemi týdny. Po týdnu chodily jak pejsci. Na vodítku je tedy v pohodě naučíte. Jen jak vidí nějakou mňamku tak je to tah.😃 Teď už chodím na obecní louky pást i navolno. Drží se u mě. To dvojvoditko si neumím představit. Ony chtějí chodit každá jinam a tak by se asi zabily. Ale jde asi o zvyk.🙂 Snad vám můj názor nějak pomohl. Příkladám pár fotek mých holek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lepší je mít v ruce dvě delší vodítka. Vodila jsem tak i 4 velké kozy. Ale jen z procházky domů - to aby nevnikly sousedům na zahrady. Po lukách a přes les chodily za mnou - možná líp jak leckterý pes. Ale chodilo se pližmokrokem, pásly se.
Když si vezmete do kapsy nějaké dobroty, sem tam jim nabídnete i haluzku z ruky, naučí se, že se jim vyplatí, držet se u vás.
Kozy jsou chytré.