Plaché holandské kozy

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2020 11:09
didibakachan

XXX.XXX.96.2

Dobrý deň,

začali sme chovať holandské mini kozičky. Kúpili sme si toto plemeno nakoľko všade píšu aké je priateľské a prítulné. My máme teraz doma pomaly 3 mesačné kozičky (už 2 týždne) každý deň za nimi chodíme, dávame im maškrty a podobne ale stále sú plaché. Na maškrtu prídu a jedia aj z ruky ale keď sa ich chceme dotknúť utečú preč.

Ako dlho trvá než si vybudujeme nejaký "vzťah" medzi nimi a nebudú také plaché?

Ďakujem. :)

miskkka

31.7.2020 11:45
miskkka

XXX.XXX.159.39

Taky máme holandské mini kozičky - už 10let a jsou plaché, přijdou si pro žrádlo a jinak nás maj silně na háku. Mají velký prostor, takže se nikdy nestaly přítulnými jak si všichni představují po zkušenostech z různých zookoutků. Popravdě jsou to strašný zmetci a nikdy více nic takovýho na zahradě nechci, že nejsou přítulný je ten nejmenší problém

31.7.2020 20:10
donda

XXX.XXX.101.17

Máme 2 sedmiměsíční kozy a když jsme je přivezli, obě byly plaché a dlouho (snad týden) volaly mámu - až jsem čekala, kdy si přijde některý ze sousedů stěžovat Po těch cca 4 měsících co je máme žerou z ruky, jedna se nechá i hladit (od počátku byla zvědavější a průbojnější, její sestra ale také dělá malé pokroky) a většinou přijdou i na zavolání. Když jsem jim nesla pamlsky, tak jsem je nejprve házela blíž k nim a postupně vzdálenost zkracovala, až si je braly sami z ruky nebo si k nim jen tak sedla do stáje nebo ve výběhu a nechala je, aby samy přišly a očuchaly si mě, zkoumali tkaničky u bot nebo žvýkaly triko. Aby prostě přišly na to, že jim od Vás nic nehrozí a naopak nabízíte žrádlo a příjemné podrbání. Chce to trpělivost a pořád mít u sebe něco dobrého - koza vůbec není tak hloupá, jak se říká a cesta přes žrádlo bude asi ta nejjednodušší

1.8.2020 08:18
canka

XXX.XXX.35.234

Já mám dvě,mámu s dcerou,mámě je 7 let a mám ji od kůzlete a mou společnost vysloveně vyhledává..miluje drbání pod bradou a mezi rohama a když si ve výběhu sednu,okamžitě ke mě jde a třeba si vedle mě lehne a chce hladit..a když hladit přestanu,začne mě potvora okusovat,aby se mi připomněla,že tam furt je a ať pokračuju Její dceru jsem muchlala odmala,hned od narození a dnes je jí rok a půl a vlezlejší kozu jsem nepoznala Je jako pejsek,cupitá za mnou na každém kroku,ničeho se nebojí a pro pohlazení je schopná mě povalit

Vše záleží na čase,kolik ho s nimi trávíte..já jsem u nich denně několik hodin...

Přidejte reakci

Přidat smajlík