Je toho potřeba dost. Záleží na výkladu jednotlivých úředníků. Jednomu stačil dřevěný domeček ve výběhu. Tomu místnímu by stačila stavební úprava, kterou mi spočítala firma vč. PD a ingenýringu přes 3,5 miliónu vč.DPH
Ptejte se na SVS a místní hygienické stanici, když si budete myslet že to půjde začnete obíhat projektanty a stavební úřad, sousedy a dotčené.
Mnoho štěstí a vytrvalosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

dad
napsal(a):
Je toho potřeba dost. Záleží na výkladu jednotlivých úředníků. Jednomu stačil dřevěný domeček ve výběhu. Tomu místnímu by stačila stavební úprava, kterou mi spočítala firma vč. PD a ingenýringu přes 3,5 miliónu vč.DPH
Ptejte se na SVS a místní hygienické stanici, když si budete myslet že to půjde začnete obíhat projektanty a stavební úřad, sousedy a dotčené.
Mnoho štěstí a vytrvalosti.
Asi tak. Nebo to prodávat v podstatě načerno, sousedům a známým, jako to dělala má kamarádka.
V tomhle podělaným státě vás nic v malém dělat nenechají , respektive všechny předpisy jsou pečlivě napsané jen pro velké firmy ,tak aby se vám to v malém vůbec nevyplatilo dělat , navalí na ty nejmenší takové požadavky a tím pádem takové výdaje že se vám to potom do smrti ani nevrátí, natož aby jste něco vydělali ..
Manželka například za mlada v Austrálii pekla jako přivýdělek doma štrůdly a dodávala je tam do cukrárny , zkuste něco takového udělat tady , když na vás přijdou udělají z vás masového vraha který chtěl otrávit určitě nejmíň půlku republiky , v Anglii potřebujete k legálnímu prodeji masa (jehňat ) z farmy porážecí box cca1x1m s tekoucí vodou a chlaďák , to je všechno , tady když jsem zjišťovat co bych potřeboval k tomu samému účelu chtěli po mě postavit jatka za cca 5 000 000 ( a to se mi jedná o cca 20-30jehňat za rok), za totáče na to měli soudruzi § "nedovolené podnikání" to už by dneska neprošlo tak dnes na to jsou stovky různých vyhlášek a nesmyslných předpisů , účel a výsledek je ale bohužel stejný - "neumožnit nikomu v malém něco si legálně přivydělat"...
ML.

lesakm
napsal(a):
V tomhle podělaným státě vás nic v malém dělat nenechají , respektive všechny předpisy jsou pečlivě napsané jen pro velké firmy ,tak aby se vám to v malém vůbec nevyplatilo dělat , navalí na ty nejmenší takové požadavky a tím pádem takové výdaje že se vám to potom do smrti ani nevrátí, natož aby jste něco vydělali ..
Manželka například za mlada v Austrálii pekla jako přivýdělek doma štrůdly a dodávala je tam do cukrárny , zkuste něco takového udělat tady , když na vás přijdou udělají z vás masového vraha který chtěl otrávit určitě nejmíň půlku republiky , v Anglii potřebujete k legálnímu prodeji masa (jehňat ) z farmy porážecí box cca1x1m s tekoucí vodou a chlaďák , to je všechno , tady když jsem zjišťovat co bych potřeboval k tomu samému účelu chtěli po mě postavit jatka za cca 5 000 000 ( a to se mi jedná o cca 20-30jehňat za rok), za totáče na to měli soudruzi § "nedovolené podnikání" to už by dneska neprošlo tak dnes na to jsou stovky různých vyhlášek a nesmyslných předpisů , účel a výsledek je ale bohužel stejný - "neumožnit nikomu v malém něco si legálně přivydělat"...
ML.
jo jo. pod rouškou ochrany spotřebitele se skrývá ochrana velkých výrobců. ale tohle není chyba našeho podělanýho státu, vychází to z hygienického balíčku EU. prostě tohle je o tom, že jsme v té debilní úúúúnii.
lesakm
napsal(a):
ML.
Máte veľkú pravdu. Malých farmárov takéto zákony iba znemožňujú. Ľudia si to odjakživa robia po svojom lebo keď to niekto chce robiť legálne tak sa mu to vôbec neoplatí lebo tie všetky blbosti čo štát vyžaduje niesú normálne. Ale potom nechápem také otázky ako zakľadateľ tohoto vlákna. Niekedy je lepšie zapojiť vlastný rozum
lesakm
napsal(a):
ML.
Dovolím si Vám ML trochu odporovat. Za totáče soudruzi vykoupili
všechna nabídnutá jehňata i doma vykrmené býky, Za obojí bylo
možné na vydaný poukaz nakoupit obilí nebo směs na další výkrm,
za nákupní ceny ZNZ, ne maloobchodní.
Vykoupili veškerou vlnu.
Na prodej jehňat či býka stačilo potvrzení, že vlastníte zahradu, nebo
sklízíte obecní pozemky. Vydal MNV.
Řemeslníci, jako třeba truhláři,když se vybavili, si mohli doma ještě
přividělat. Stačilo mít svou vedlejší činnost ohlášenou na MNV.
Znala jsem soukromého zamědělce který přežil kolektivizaci a
hospodařil soukromě až do revoluce. Po klondaiku (omlovám se jestli
je to špatně napsané) který přišel po ní prohlásil, že za komunistů se
mu hospodařilo mnohem lépe, protože co vyrobyl to prodal a za jistou
cenu.
Nadáváte Miloši na soudruhy, totalitu, ve které jste byl zřejmě ještě
hodně mladý, tak že jste ani ovce v té době nechoval,nadáváte na
současnou demokracii, ve které se máme konečně již všichni dobře,
můžeme podnikat, dělat si co chceme, máme svobodu slova, můžeme
cestovat, jsme členy EU. Co Vám chybí? Zastánci Havlova odkazu.
..nemusel..take jsme meli kravu a nic jsme odevzdavat nemuseli..kdo mel navic,ten , prodal a rad...zenske se predhanely,ktere krava nadoji vic:)...
...u nas a po vsech vesnicich jezdila cisterna a vykupovala mleko od soukromniku..na podzim prijelo velke prepravni auto a vykupovali vykrmene husy a kraliky..z ruky do ruky..moji rodice prodavali kraliky,dost se jim darili..a za dobrou cenu tehdejsi doby..
.a ze by je nekdo oznacil za kulaky😂😂😂😂😂
ančovička1
napsal(a):
..nemusel..take jsme meli kravu a nic jsme odevzdavat nemuseli..kdo mel navic,ten , prodal a rad...zenske se predhanely,ktere krava nadoji vic:)...
...u nas a po vsech vesnicich jezdila cisterna a vykupovala mleko od soukromniku..na podzim prijelo velke prepravni auto a vykupovali vykrmene husy a kraliky..z ruky do ruky..moji rodice prodavali kraliky,dost se jim darili..a za dobrou cenu tehdejsi doby..
.a ze by je nekdo oznacil za kulaky😂😂😂😂😂
Děkuji za vysvětlení. Já jen že manželův děda byl čalouník a nestraník, byl označen za kulaka, ve vězení, do domu, který vlastnoručně postavil, mu nastěhovali nájemníky, protože měl tzv. "nadměr" ...
To už ale nesouvisí s chovem. Myslím, že se máme lépe než naši předkové. Přes všechna nařízení (a myslím, že jsme"papežštější než papež", co se týká malovýroby např. sýrů...opravte mě, jestli se mýlím). Kdo chce prodat, kupce si vždy najde. Můj známý každý rok má zabíjačku skopového, které se pase na louce jeho kamaráda...

petraodlesa
napsal(a):
Papežštější než papež, ve smyslu, že směrnice EU jsou u nás aplikovány přísněji, než jak byly míněny. Nevím.
ono ty směrnice jsou u nás překlopené do zákonů úplně doslova. myslím si, že byly tak míněny, akorát třeba některé státy si vyjednali výjimku.
u nás se nevyjednalo nic, my máme být přece tím trhem, kde se prodají srágory ze zahraničí.
napsal(a):
ono ty směrnice jsou u nás překlopené do zákonů úplně doslova. myslím si, že byly tak míněny, akorát třeba některé státy si vyjednali výjimku.
u nás se nevyjednalo nic, my máme být přece tím trhem, kde se prodají srágory ze zahraničí.
No já jsem jednou ty směrnice taky pročítal a u spousty věcí bylo uvedeno že si to státy mohou nastavit podle svých potřeb , takže bych to na EU nesváděl to je dnes takový český folklór (když se něco nedaří může za to EU) spíš to vidím tak že nám pakárnu dělají naši vlastní přemnožení a v některých ohledech přeaktivní úředníci ,(jen tak mimochodem víte že jen na zemědělce je u nás 23 ! státních kontrolních organizací?) a také že tu přetrvává to že jsme tu měli dlouhou dobu jen velká JZD takže se s tím že by chtěl někdo začít od "píky" a postupně vyrůst jen svou prací bez zbytečného zadlužování vůbec nepočítá a ohromným způsobem to ochuzuje náš trh o kde co , co by šikovní lidé doma vyrobili nebo vyprodukovali a mohli by si tím nějakou kačku dobře přivydělat , tagy je nyní trend všem malým to co nejvíc znechutit , a nejlíp nahnat všechny do velkých fabrik . ML.
pajca
napsal(a):
Dovolím si Vám ML trochu odporovat. Za totáče soudruzi vykoupili
všechna nabídnutá jehňata i doma vykrmené býky, Za obojí bylo
možné na vydaný poukaz nakoupit obilí nebo směs na další výkrm,
za nákupní ceny ZNZ, ne maloobchodní.
Vykoupili veškerou vlnu.
Na prodej jehňat či býka stačilo potvrzení, že vlastníte zahradu, nebo
sklízíte obecní pozemky. Vydal MNV.
Řemeslníci, jako třeba truhláři,když se vybavili, si mohli doma ještě
přividělat. Stačilo mít svou vedlejší činnost ohlášenou na MNV.
Znala jsem soukromého zamědělce který přežil kolektivizaci a
hospodařil soukromě až do revoluce. Po klondaiku (omlovám se jestli
je to špatně napsané) který přišel po ní prohlásil, že za komunistů se
mu hospodařilo mnohem lépe, protože co vyrobyl to prodal a za jistou
cenu.
Nadáváte Miloši na soudruhy, totalitu, ve které jste byl zřejmě ještě
hodně mladý, tak že jste ani ovce v té době nechoval,nadáváte na
současnou demokracii, ve které se máme konečně již všichni dobře,
můžeme podnikat, dělat si co chceme, máme svobodu slova, můžeme
cestovat, jsme členy EU. Co Vám chybí? Zastánci Havlova odkazu.
No zase až tak mladý jsem nebyl takže si totáč pamatuju až moc dobře a to co tu máme teď je pořád tisíckrát lepší než co tu bylo tenkrát , a mimochodem ti soudruzi po kterých se některým stále tak stýská nás co jsme v 89 byli zrovna na vojně chtěli (což dodnes málokdo ví) mermomocí poslat zabíjet studentíky na náměstích, (stejně tak jako nechali zabíjet lidi na hranicích) kterým v podstatě vděčíme za svobodu , a já třeba i za svoji rodinu a manželku která by se sem jinak nikdy nemohla do toho zadrátovanýho lágru vrátit .Ovce jsme samozřejmě mít tenkrát nemohli, protože pozemky znárodnilo JZD a po revoluci nám (respektive tchýni) je vrátilo po jejich hospodaření ve formě totálního smetiště Dnes už jsou na rozdíl od baráku opět v pořádku Máme se tady dobře , ale pokud by nebylo nesmyslných předpisů (mimochodem právní řád se bohužel tehdy převzal z totáče ) mohli bychom se tu mít ještě daleko líp a nemuseli si nesmyslnými nařízeními navzájem otravovat život , bohužel mám pocit že češi speciálně jsou experti na to jak si vzájemně úplně zbytečně jejich prostřednictvím škodit a o to tady jde . ML.