Stále dokola jak krmit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2020 17:34
dvosik

XXX.XXX.155.55

Stále přičítám různé diskuze a nevím jak moc a čím kdy krmit koženky. Je někdo ochotný napsat co jak pro začátecnika?
Kolik na hlavu pro holku co dojí,pred a po zapuštění,začátek březosti,polovina a konec. Po porodu..... Děkuji
Nyní mají seno,slámu,liz,granulky, ječmen,teď jsem koupila otruby,tak kolik a zda pařit? Doporučeno mi byly vojtez.ususky,cukr.rizky? Kdy je to vhodné a kolik. A mám možnost krmnou řepu a kukuřicí.

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2020 18:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, já krmím od letošního dubna podle návodu paní Roklanky více zde: https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3614181/krmna-davka-pro-ceskou-hnedou-kozu?from-list=1#a3646349 příspěvek 30.01.2020 v 20:23 hod.
K tomu mají pastvu, seno, minerálníá liz a vodu co hrdlo ráčí. Předtím jsem krmil granulemi pro ovce/kozy od Sehnoutka. Ale kozy po tom měly průjem. Tak jsem přešel na Energys a tam problém nebyl. Krmivo podle návodu paní Roklanky krmím večer. A koza co dojí dostane ještě při dojení ráno hrst granulí právě od Energysu jen aby stála...

2.10.2020 15:10
xchipsy

XXX.XXX.78.114

Také se držím +- Roklančina receptu :-) a spokojenost.
Momentální dávka pro dvě dojící kozy a tři půlroční kozičky je 2x denně 2 hrnky ovsa, 2 hrnky mačkaného ječmene, 3 hrnky otrub, hrnek jablečných výlisků, 2 hrnky ov. vloček a směs rozmočeného mláta, řízků a vojtěšky (v suchém stavu - granule - nabírám od každého malý kelímek, tak půl deci).

2.10.2020 19:22
ančovička1

XXX.XXX.37.123

Ja kozy krmim podobně, davam i kukuřici , ale 3x denně, jsou tak zvyklé....kdybych jim nedala v poledne, kdyz se zdrzim,tak mi to hezky nahlas připomenou :)..a pokaždé kybl teplé vody,ten vycucnou na počkání :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík