Patrikkkkkkk

XXX.XXX.40.226
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s tím, jak je to s porážkou ovcí doma. Domácí porážka je jasná, ale když bych chtěl ovci porazit za účelem prodeje masa? Správně přes jatka, ale když bych to chtěl dělat doma?....mít ič, řeznické zkoušky a hygienou schválený provoz? Dík za rady. Třeba to někdo zkoušel a zjistil, že se to doma finančně nevyplatí
Uživatel s deaktivovaným účtem

jasný, že se to finančně nevyplatí. ono totiž ten hygienou schválený provoz musí splňovat všechny podmínky pro jatka dané hygienickým balíčkem eu.
a to nějaká zabíjárna prostě hned tak nesplní. pokud fakt nechcete stavět malá jatka, tak na to rovnou zapomeňte.
Patrikkkkkkk
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s tím, jak je to s porážkou ovcí doma. Domácí porážka je jasná, ale když bych chtěl ovci porazit za účelem prodeje masa? Správně přes jatka, ale když bych to chtěl dělat doma?....mít ič, řeznické zkoušky a hygienou schválený provoz? Dík za rady. Třeba to někdo zkoušel a zjistil, že se to doma finančně nevyplatí
Ovxe užmáte registrované?
Patrikkkkkkk
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s tím, jak je to s porážkou ovcí doma. Domácí porážka je jasná, ale když bych chtěl ovci porazit za účelem prodeje masa? Správně přes jatka, ale když bych to chtěl dělat doma?....mít ič, řeznické zkoušky a hygienou schválený provoz? Dík za rady. Třeba to někdo zkoušel a zjistil, že se to doma finančně nevyplatí
Kolik těch ovcí chcete porážet, že takto uvažujete ?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
jasný, že se to finančně nevyplatí. ono totiž ten hygienou schválený provoz musí splňovat všechny podmínky pro jatka dané hygienickým balíčkem eu.
a to nějaká zabíjárna prostě hned tak nesplní. pokud fakt nechcete stavět malá jatka, tak na to rovnou zapomeňte.
Paradoxem je že my maso ze svých veterinárně hlídaných zvířat (kterým se každoročně bere krev a dělají zdravotní zkoušky) legálně poražených domácí porážkou prodat legálně nesmíme , ale myslivci když v lese zastřelí něco co veterináře v životě ani nevidělo , maso prodat mohou (stačí když ulovené zvíře prohlédne proškolená osoba, což může být sám lovec) a na chladící boxy pro zvěřinu jim stát ještě dá dotace , dalším paradoxem je že cca 95%poražených ovcí a koz stejně každoročně skončí v domácí porážce , z čehož logicky vyplývá že s jejich masem se tu léta bez jakýchkoli zdravotních problémů obyvatelstva běžně obchoduje (z něčeho přece chovatelé své chovy financovat musí), ale oficiálně nesmíme v malém prodat vůbec nic asi abysme náhodou "nezbohatli" ? ML.
Uživatel s deaktivovaným účtem

njn, legálně nesmíte prodat ani doma udělaný džem.
co si budem povídat, pod zástěrkou ochrany zdraví spotřebitele není nic jinýho než lobby firem, co ty schválené provozy mají. aby jim nemohl konkurovat kdejaký jouda.