Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2020 17:38
lesakm

XXX.XXX.28.103

Dobrý den,
zajímalo by mě jestli jste taky měli už někdo virus, a jak velké je riziko, že se může přenést taky na chovaná hospodářská zvířata, protože například některé ZOO kvůli riziku nakažení zvířat zavřely.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2020 17:49

no, farmy norků jsou stejně zrušené.

a samozřejmě třeba gorilu asi možné nakazit je.

5.11.2020 19:40

lesakm napsal(a):
Dobrý den,
zajímalo by mě jestli jste taky měli už někdo virus, a jak velké je riziko, že se může přenést taky na chovaná hospodářská zvířata, protože například některé ZOO kvůli riziku nakažení zvířat zavřely.

Myslíte coronavirus? No, ony zavíraly spíš kvůli kumulaci lidí a riziku jejich nakažení než zvířat, si myslím. Ta jsou vesměs daleko nebo za sklem. A jak píše bodlinka, bála bych se maximálně přenosu lidských viróz na lidoopy, jinak ne.

6.11.2020 02:13
lesakm

XXX.XXX.28.103

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no, farmy norků jsou stejně zrušené.

a samozřejmě třeba gorilu asi možné nakazit je.

U těch norků se v Dánsku ukázalo že přenáší virus a také i zpětně na lidi , teď je ovšem otázkou zda je to stejné možné i u jiných druhů domácích zvířat ? Zkoumalo se to někde ? Gorilu teda zrovna nemáme , ale jinak oveny máme jak v tý ZOO chodí je krmit občas přes plot i desítky různých lidí , (probíhá i hlazení atd.) protože máme ohradu u cyklostezky je to atrakce , a roušky teda ovcím dávat nehodlám... ML.

6.11.2020 20:03
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

Dávali reportáž o infikovaném tygrovi, takže kočka může být také nakažena.

Předpokládám však, že zvířata mají imunitu výrazně silnější než člověk. Viděl jste někdo, že by savec onemocněl chřipkou? Já tady, kromě toho tygra v TV, nikoliv.

Myšlenka ..ovce s ústenkami :) ….:).I když pokud by se infikovaný pohyboval u ohrady dlouho a ještě na ovce prskal, nevidím důvodu, vyjma jejich silného imunitního systému, proč by k přenosu dojít nemohlo, ale nejsem žádný vet odborník, jen úvaha.

Jitka

6.11.2020 20:06

suffolkovce napsal(a):
Dávali reportáž o infikovaném tygrovi, takže kočka může být také nakažena.

Předpokládám však, že zvířata mají imunitu výrazně silnější než člověk. Viděl jste někdo, že by savec onemocněl chřipkou? Já tady, kromě toho tygra v TV, nikoliv.

Myšlenka ..ovce s ústenkami :) ….:).I když pokud by se infikovaný pohyboval u ohrady dlouho a ještě na ovce prskal, nevidím důvodu, vyjma jejich silného imunitního systému, proč by k přenosu dojít nemohlo, ale nejsem žádný vet odborník, jen úvaha.

Jitka

ty jo

prasata mají chřipku docela často a většinou jí chytnou od ošetřovatele. chřipkou nakazíte i svojí kočku nebo psa a nakazit fretku je ještě jednodušší. fretka je laboratorní model pro chřipku.

možná to bude s těmi norky takové podobné.

a koně, nezapomeňme na koně. ti se proti chřipce každoročně očkují.

6.11.2020 20:11
suffolkovce

XXX.XXX.237.191

Ano, prasečí chřipka .. nějak jsem si seděla na vedení. Takže potenciální problem lesakm má a všichni ti, u jejichž výběhů se hromadí zástupy turistů.
Jitka

6.11.2020 20:15

suffolkovce napsal(a):
Ano, prasečí chřipka .. nějak jsem si seděla na vedení. Takže potenciální problem lesakm má a všichni ti, u jejichž výběhů se hromadí zástupy turistů.
Jitka

koronavirus ale není chřipka

nakažlivost různých virů pro různé živočišné druhy je různá

8.11.2020 01:22
lesakm

XXX.XXX.28.103

No zatím jsem to chytnul jen já sám , ale bylo to už v září a ne od zvířat, tak už jsem promořenej a ode mě už to nikdo nechytne , ale šlo mě spíš o to jestli ovce můžou bejt jakýsi mezihostitel to znamená že když ji někdo bude hladit jestli vir může ulpět třebas ve vlně a když za chvíli přijde někdo další jestli si ho nemůže potom z ní odnést , ovce se přitom nemusí vůbec nakazit , to samé by bylo eventuálně možné třeba i u koní kde také dochází k fyzickému kontaktu s různými lidmi , nevím možná mám jen bujnou fantazii ale z vlastní zkušenosti můžu říct že nakažlivost má tenhle vir fakt velkou, alespoň u lidí ML.

8.11.2020 06:06

lesakm napsal(a):
No zatím jsem to chytnul jen já sám , ale bylo to už v září a ne od zvířat, tak už jsem promořenej a ode mě už to nikdo nechytne , ale šlo mě spíš o to jestli ovce můžou bejt jakýsi mezihostitel to znamená že když ji někdo bude hladit jestli vir může ulpět třebas ve vlně a když za chvíli přijde někdo další jestli si ho nemůže potom z ní odnést , ovce se přitom nemusí vůbec nakazit , to samé by bylo eventuálně možné třeba i u koní kde také dochází k fyzickému kontaktu s různými lidmi , nevím možná mám jen bujnou fantazii ale z vlastní zkušenosti můžu říct že nakažlivost má tenhle vir fakt velkou, alespoň u lidí ML.

Takhle by to šlo. Proto by v obchodech mělo být balené pečivo, aby na ně nikdo neprskal a nesahal. A v MHD vídám spoustu seniorů v rukavicích. I když je teplo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík