Zakrslá holandská kozička na mléko (?)

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2020 08:04
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.39.19

Dobrý den, chovatelé!
Napadlo mě, jen tak ze zvědavosti, zda by se eventuálně dala chovat holandská kozička na mléko.
Když nepotřebujete moc mléka, ale spíš společníka... Tak by to bylo fajn, mít mazlíčka na mazlení a zároveň i trochu lahodného kozího mléka... ZDÚRAZŇUJI: nejde o množství mléka, jde spíš o trochu mléka jen tak na chuť. Já si žádnou kozu momentální pořizovat nehodlám, ale jen tak, abych věděl.
Předem upřímně děkuji za reakce.

10.11.2020 08:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Anonymní_uživatel_ napsal(a):
Dobrý den, chovatelé!
Napadlo mě, jen tak ze zvědavosti, zda by se eventuálně dala chovat holandská kozička na mléko.
Když nepotřebujete moc mléka, ale spíš společníka... Tak by to bylo fajn, mít mazlíčka na mazlení a zároveň i trochu lahodného kozího mléka... ZDÚRAZŇUJI: nejde o množství mléka, jde spíš o trochu mléka jen tak na chuť. Já si žádnou kozu momentální pořizovat nehodlám, ale jen tak, abych věděl.
Předem upřímně děkuji za reakce.

Lze asi všechno.
Bude se špatně dojit a mléka bude málo. A možná, že taky žádné, když bude mít koza více potomků.
Co byste dělal s kůzlaty? Porazit asi ne, budete je prodávat? Živá? Co když je kupující sám porazí?

11.11.2020 12:41
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.39.19

Varaxi napsal(a):
Lze asi všechno.
Bude se špatně dojit a mléka bude málo. A možná, že taky žádné, když bude mít koza více potomků.
Co byste dělal s kůzlaty? Porazit asi ne, budete je prodávat? Živá? Co když je kupující sám porazí?

Dobrý den,
já si v blízké době žádnou kozu pořizovat nehodlám, neb na ni nemám čas ani prostor.
Jen mě zajímalo, jestli se dá holandská kozička chovat i na mléko...
NEJDE MI O MNOŽSTVÍ MLÉKA, i kdyby ho mělo být 300 ml denně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2020 06:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anonymní_uživatel_ napsal(a):
Dobrý den,
já si v blízké době žádnou kozu pořizovat nehodlám, neb na ni nemám čas ani prostor.
Jen mě zajímalo, jestli se dá holandská kozička chovat i na mléko...
NEJDE MI O MNOŽSTVÍ MLÉKA, i kdyby ho mělo být 300 ml denně.

I kdyby, minimálně kozy 2!

12.11.2020 07:09
Anonymní_uživatel_

XXX.XXX.39.19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
I kdyby, minimálně kozy 2!

Samozřejmě! Holandskou kozu bych pořídil jako společnici ke druhé!

12.11.2020 08:59
Tada

XXX.XXX.205.125

Myslým že je lepší u holandské kozy nechat mléko kůzlatů a pro mléko si pořídit kozu hnědou sám jí mám a moc nedojí a pokud bude jen na pastvě a na seně tak bude mléka pro vás dost . Ale samozřejmě kus od kusu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík