Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2020 18:44
petr008

XXX.XXX.139.160

Tož, už je to tady . Ze čtvrtka na pátek, přesně o půlnoci naša Kozina a totok... Kozlík a kozička.
Ještě že jsem se k dojení dostal až před půlnocí. Slyším z chlévka podivné zvuky, všechny kozy i s kozlem ve výběhu z chlévka venku - jak to ta příroda jen dělá, že si to udělá vždycky jak chce?

22.11.2020 02:29
ančovička1

XXX.XXX.37.123

Jeje, v listopadu a kuzlatka!😀..to tedy gratuluji k uspesnemu porodu krasnych kuzlatek😇..kozicka je take spokojena a v dobre kondici,vypada jeste na treti😀..tak at vam hezky rostou🐐🐐

22.11.2020 08:14
kosta

XXX.XXX.44.99

Gratuluji.Krásná zvířátka.

22.11.2020 13:25
Valentko

XXX.XXX.226.187

petr008 napsal(a):
Tož, už je to tady . Ze čtvrtka na pátek, přesně o půlnoci naša Kozina a totok... Kozlík a kozička.
Ještě že jsem se k dojení dostal až před půlnocí. Slyším z chlévka podivné zvuky, všechny kozy i s kozlem ve výběhu z chlévka venku - jak to ta příroda jen dělá, že si to udělá vždycky jak chce?

Veľmi pekne kozlence. Sranda že ake su podobne s jahňatami ked sa narodia.

22.11.2020 15:02
petr008

XXX.XXX.139.160

Děkuji, děkuji, ano jedna z mála radostí v této neradostné době, když člověk vidí skutečné, hmatatelné "plody své práce."
To se mi na home office ještě nestalo, dokonce ani na nehome office a to se v práci nikterak neflákám. Velmi doporučuji všem, kteří vyhledávají nejrůznější psychology a tak...
Koza mě překvapila. Že to bude dřív jsem věděl, protože mi v půlce září při dojení tak nesnesitelně kopala, že jsem ji musel zasušit. Ale čekal jsem, že to bude až tak v polovině prosince a ne v půlce listopadu...
A měla naše Kozina tentokrát štěstí, že jsem se dostal k dojení až tak pozdě navečer. Už se kozila 2x, vždy bez pomoci, ale tentokrát nevím, nevím, kozlík byl velký a musel jsem tahat, co mi síly stačily. Druhou kozičku už zvládla sama.
Jinak třetí už nebylo, Kozina je na fotkách tak nacpaná, to má po matce, a to je super, koza, která se umí nacpat k prasknutí = dobrá koza.

22.11.2020 15:42
pajca

XXX.XXX.38.198

Kůzlátka pěkný, ale na kozu není pěkné podívání

22.11.2020 16:56
petr008

XXX.XXX.139.160

Větry jsem se již ovládat jakž takž naučil. Poroučet dešti zatím neumím, ale pracuji na tom. Máte pravdu, dělal jsem, co šlo, ale letošní podzim byl jako naschvál. Myslím, že nejsem jediný, kdo letos řeší bláto ve výběhu.
Přesto se na naši Kozinu vždy rád a s optimismem podívám .

22.11.2020 21:30
pajca

XXX.XXX.38.198

Že jste se naučil už konečně ovládat větry je chválihodné. Vaše
okolí to jistě ocení.
Já na ní krom těch kaštanů vidím ještě něco, co jí naopak chybí.
V pondělí o tom bylo založené vlákno. Registrace koz.

22.11.2020 22:22
petr008

XXX.XXX.139.160

pajca napsal(a):
Že jste se naučil už konečně ovládat větry je chválihodné. Vaše
okolí to jistě ocení.
Já na ní krom těch kaštanů vidím ještě něco, co jí naopak chybí.
V pondělí o tom bylo založené vlákno. Registrace koz.

ChválYhodné slečno Pajco nebo mladá paní, chválYhodné... Děkuji za uznání .
Chybí, chybí - jste bystrá pozorovatelka , ale musíte uznat, že jste mi tak trochu zkazila pointu.
Já zde poeticky, až téměř epicky opěvuji akt početí a zrození a Vy mi to tak zdegradujete na pouhopouhou administrativní rutinu. Copak jsem nějaký sterilní Tomáš Srovnaný, osobně?
Já zde velebím zázrak života a Vy na mě s nějakou nudnou zatuchlou filatelií.
Copak jsem nějaký nemohoucí stařec nad hrobem, abych zabíjel čas sbíráním známek??? Ó kéž mě to nikdy nepotká.
Ale máte opět pravdu, taková registrace je velmi, velmi důležité téma, minimálně pro 4 % populace.

22.11.2020 23:00
pajca

XXX.XXX.38.198

petr008 napsal(a):
ChválYhodné slečno Pajco nebo mladá paní, chválYhodné... Děkuji za uznání .
Chybí, chybí - jste bystrá pozorovatelka , ale musíte uznat, že jste mi tak trochu zkazila pointu.
Já zde poeticky, až téměř epicky opěvuji akt početí a zrození a Vy mi to tak zdegradujete na pouhopouhou administrativní rutinu. Copak jsem nějaký sterilní Tomáš Srovnaný, osobně?
Já zde velebím zázrak života a Vy na mě s nějakou nudnou zatuchlou filatelií.
Copak jsem nějaký nemohoucí stařec nad hrobem, abych zabíjel čas sbíráním známek??? Ó kéž mě to nikdy nepotká.
Ale máte opět pravdu, taková registrace je velmi, velmi důležité téma, minimálně pro 4 % populace.

Vlákno na drůbeži- téma pštros Emu hnědý a slepice.

Vaše slova : Tedy abych nemluvil ve druhých a třetích osobách,
pokud jde o mě, samozřejmě se snažím obecně daná pravidla
dodržovat, protože nejsem ani asociál, ani nadčlověk, ani namyšlenec.

Nešlapete si trochu po jazyku ?

22.11.2020 23:59
petr008

XXX.XXX.139.160

Ani v nejmenším. Koza totiž registrovaná je . Ale je-li to pro Vás smyslem života, půjdu ještě teď a ty známky jí tam cvaknu a zítra ráno (vlastně už dnes) Vám pošlu fotku.
Ale kdybyste dovolila, už bych tu kozí mámu nerušil, je tam se dvěma třídenními kůzlaty a myslím, že jsou všichni celkem spokojení. Mně to problém nedělá, půlnoc je pro mě večer, ale buďme trochu lidi a berme ohled aspoň na ta zvířata .

PS: zrovna tato pravidla jsou ukázkou administrativní idiocie a byrokratické buzerace a vidíte, přesto je dodržuji.

28.11.2020 13:48
petr008

XXX.XXX.139.160

Kozina nezklamala, od třetího dne musím oddojovat a jsem více než spokojený. Kůzlata, zdá se, také . Už obydlely můj historický kůzlečí hi-tech-box.

Přidejte reakci

Přidat smajlík