Uživatel s deaktivovaným účtem

dreamlife
napsal(a):
Moja anglonubijská koza začala sopliť,kýchať a teraz má už zelené soplíky, je to niečo ako prechladnutie? Všetko je v normále, volal som veterinárovi, a ten vravel, že to prejde... pomôžete? Dík.
Žere? Je aktivní? Má horečku? Mě by zelený soplík moc v klidu nenechal.

dreamlife
napsal(a):
áno, žerie. a dosť . volal som chovateľovi kôz, tak ak to neprejde, mám dať antibiotiká...
čo asi aj urobím.
Takhle se vyrábějí rezistentní jedinci. ATB do rukou laika nepatří. Proč myslíte, že doktoři (lidští i zvířecí) srudují 6 let vysokou školu?
napsal(a):
Takhle se vyrábějí rezistentní jedinci. ATB do rukou laika nepatří. Proč myslíte, že doktoři (lidští i zvířecí) srudují 6 let vysokou školu?
Pokud je mi známo, tak rezistence na ATB vytvářejí právě doktoři, protože je předepisují i v případech tzv. "pro jistotu", aby se chránili před případnými právními následky žaloby, že dostatečně neléčili.
A největší podíl na vzniku rezistence má masové preventivní nasazení ve velkochovech, které se praktikovalo desítky let (teď už snad ne).

petr008
napsal(a):
Pokud je mi známo, tak rezistence na ATB vytvářejí právě doktoři, protože je předepisují i v případech tzv. "pro jistotu", aby se chránili před případnými právními následky žaloby, že dostatečně neléčili.
A největší podíl na vzniku rezistence má masové preventivní nasazení ve velkochovech, které se praktikovalo desítky let (teď už snad ne).
Už léta ne.