Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adam.k

26.11.2020 23:15
Adam.k

XXX.XXX.99.215

Zdravím už se někdo setkal s tím že se koza otravila pámelníkem bilím a koze pak bylo zle a ležela? Popřípadě co mám dělat a jak jí pomoc když veterinář je nejblíž 100km a musím ji pomoc sám?

26.11.2020 23:48
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Zavolat tomu veterinari..

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2020 07:46

Adam.k napsal(a):
Zdravím už se někdo setkal s tím že se koza otravila pámelníkem bilím a koze pak bylo zle a ležela? Popřípadě co mám dělat a jak jí pomoc když veterinář je nejblíž 100km a musím ji pomoc sám?

Už jste se ptal jednou. Bez veterináře jí nepomůžete. A jestli koza leží, tak jí nejspíš nepomůže ani on. Přežvýkavci jsou v tomhle specifičtí, kozy obzvlášť. Potřebovala by ulevit od bolesti, ale injekční analgetikum doma asi nemáte. A ani neznáte dávku.

27.11.2020 15:59
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jen jestli ji je zle od pamelniku..zalezi natom,kolik toho sezrala, moje kozy take jednou zarovnaly sousedovi zivy plot a nic jim nebylo..jednou mi koza okousala daturu(andelske trumpety,durman), nic ji nebylo..ony ty potvory sezerou,na co prijdou,zalezi na tom,kolik se nacpou..

Adam.k

27.11.2020 18:59
Adam.k

XXX.XXX.99.215

ančovička1 napsal(a):
Jen jestli ji je zle od pamelniku..zalezi natom,kolik toho sezrala, moje kozy take jednou zarovnaly sousedovi zivy plot a nic jim nebylo..jednou mi koza okousala daturu(andelske trumpety,durman), nic ji nebylo..ony ty potvory sezerou,na co prijdou,zalezi na tom,kolik se nacpou..

Kolik přesně nevím ale asi hodně protože se jí z toho udělalo zle..... A nevíte prosím náhodou jestli po otravě nějakou rostlinou se může stát že se koza nedokáže sama zvednou a motá se?

27.11.2020 21:08

ančovička1 napsal(a):

V tomhle mají přežvýkavci díky předžaludkům výhodu, že ty jedy nemusí zafungovat naplno.

27.11.2020 21:45
petr008

XXX.XXX.139.160

Uvěřil bych asi všechno, protože všechno je možné, ale aby byl nejbližší veterinář až 100 km? Tak odlehlé místo snad v ČR ani není a kolonie pokud vím také nemáme.

27.11.2020 23:13
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Adam.k napsal(a):
Kolik přesně nevím ale asi hodně protože se jí z toho udělalo zle..... A nevíte prosím náhodou jestli po otravě nějakou rostlinou se může stát že se koza nedokáže sama zvednou a motá se?

Bez veterinare koze tezko pomuzete..ja jsem nemusela resit nejake ty jedulky,ale resila jsem tezke stavy,kdyz mi jedna mila pani nacpala pres plot kozy nejakym pecivem,dve strasny prujem, treti byla tyden na umreni,ale mam velice dobre a ochotne veterinare nadosah, tak kdyz neco,HNED se to resi, cekat na zazrak, se nevyplati..musite se zeptat veterinare..

28.11.2020 06:14

ančovička1 napsal(a):
Bez veterinare koze tezko pomuzete..ja jsem nemusela resit nejake ty jedulky,ale resila jsem tezke stavy,kdyz mi jedna mila pani nacpala pres plot kozy nejakym pecivem,dve strasny prujem, treti byla tyden na umreni,ale mam velice dobre a ochotne veterinare nadosah, tak kdyz neco,HNED se to resi, cekat na zazrak, se nevyplati..musite se zeptat veterinare..

Zeptat se nestačí, dle mého.

28.11.2020 07:32
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zeptat se nestačí, dle mého.

Ano,zeptat se, nestaci..musi jednat a rychle..take se mi nezda, ze by mel jeduneho veterinare 100 km daleko..urcite bych nespolehala na babske rady znamych a lila do kozy jar,jak pise bodlinka..
Krasnou zamlzenou sobotu🍁🍁

Přidejte reakci

Přidat smajlík