1324

XXX.XXX.65.249
Zdravím
Nikde na netu jsem nenašel téma životnosti kari sítí a zkušeností s nimi.
Máte někdo dlouhodobou zkušenost? Oplocenku mi sešlapávají poníci (vyjídají trávu 10cm za ni, kam oplocenku sešlápnou, mrchy), což je nejen nebezpečné, ale časem i nevzhledné. Navíc mi kůň nedávno při drbání zlomil kládu mezi sloupy a oplocenkou prošel, jako by tam nebyla :D.
Elektriku nechci, dal bych ty karisite a přes ně prkna z estetického důvodu.
Má nekdo zkušenost jak dlouho ty sítě vydrží, a při jaké tloušťce? Jelikož se nejedná o nejlacinější investici
Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

1324
napsal(a):
Zdravím
Nikde na netu jsem nenašel téma životnosti kari sítí a zkušeností s nimi.
Máte někdo dlouhodobou zkušenost? Oplocenku mi sešlapávají poníci (vyjídají trávu 10cm za ni, kam oplocenku sešlápnou, mrchy), což je nejen nebezpečné, ale časem i nevzhledné. Navíc mi kůň nedávno při drbání zlomil kládu mezi sloupy a oplocenkou prošel, jako by tam nebyla :D.
Elektriku nechci, dal bych ty karisite a přes ně prkna z estetického důvodu.
Má nekdo zkušenost jak dlouho ty sítě vydrží, a při jaké tloušťce? Jelikož se nejedná o nejlacinější investici
Díky
Nám se karisítě u poníků neosvědčily. Možná v kombinaci s těmi prkny by šly.
Máme kolem pastviny u ovcí, možná už 20let to bude? 15 teda určitě... zabušené železné trubky, karisíť rozpůlená, takže vysoké asi 110-120cm? oka 15x15 - lepší by byly 10x10, protože některý vochechule prostrčí hlavu a nemůžou zpátky, popř. si urvou známku. Pro ovečky takhle stačí, koza přeskočí, velkej kůň se přes to nahne a celé ohne, poníci ne, jestli teda nemyslíte poníka, který má 140cm :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

ustulina
napsal(a):
Máme kolem pastviny u ovcí, možná už 20let to bude? 15 teda určitě... zabušené železné trubky, karisíť rozpůlená, takže vysoké asi 110-120cm? oka 15x15 - lepší by byly 10x10, protože některý vochechule prostrčí hlavu a nemůžou zpátky, popř. si urvou známku. Pro ovečky takhle stačí, koza přeskočí, velkej kůň se přes to nahne a celé ohne, poníci ne, jestli teda nemyslíte poníka, který má 140cm :)
Šikovný poník taky přeskočí. A vůbec jsou to útěkáři. My byli jednou i v místních novinách, s fotkou, jak městská policie odvádí 2 poně.
1324

XXX.XXX.1.198
Kousek už jsem ze síti dělal a 100cm, teda síť napůl, mi přišlo dost málo a strihat ji napůl na 150 a pak pracovat s těma 2m blokama mi přišlo na hlavu. Tak jsem ustrihl z delší strany 50cm, ty vyhodil a nechal 150, sloupy 3m od sebe a kariny 150cm vysoké. Tloušťka 6mm. 5 už mi přišlo hodně ohebné. Udělal jsem s tím 70m. Potrebuju dalších 300.
15let už je dobrá zivotnost, díky.