Uživatel s deaktivovaným účtem

Drazí ovečkáři,
chtěla bych se vás obrátit s dotazem. Mám nabídku ke koupi dvou oveček - dvou a tříleté po jehňatech v listopadu. Problém ovšem je ten, že nikdy nebyly dojené. A já mám strach, zda by se daly u nás "na stará kolena" naučit. Zda by to byl problém nebo to ničemu nevadí. Nebo mám od stejného chovatele raději vzít dvouměsíční jehničky, vychovat si je odmala, ale hold si ty dva roky na mlíko počkat? Tak nevím, aneb babo raď!
Děkuji moc za vaše podněty a názory, třebas mi to pomůže v rozhodování.
Dobrý den. Já mám jen dvě mladé kozy divošky ,které byly zvyklé ,že jim předchozí majitel jenom hodil jídlo vodu a dál si jich moc nevšímal. Zprvu se nenechal ani pohladit ,ale potom Líza nečekaně porodila a obě kůzlata nepřežila. Musel jsem jí dojít (když jsem ji chytil tak si lehala tak jsem ji uvázal a vždy ,když si chtěla lehnout tak jsem jí pod břicho dal ruku). Teď na mě Líza čeká u dveří a můžu jí drbat jak chci (na dojení se ani nemusí uvazovat). Bětku teprve ochočuji. Myslím si ,že když si ovce na dojení uvážete nebo vám je někdo bude držet tak se to naučí. Napřed se ,ale musí ochočit. Jak píši mám doma kozy tak u ovcí to může být i jinak. Ať ještě napíší chovatelé ovcí. Převrátil
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, děkuji za reakci. Ono se to nakonec vyřešilo jinak. Takže jsme vzali malé jehničky a naučíme si je sami.