Kleště na kastraci kozlíků

Holandská zakrslá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2021 19:09
Katka12

XXX.XXX.27.66

Zdravím,

potřebuji poradit, jaké kleště používáte na kastraci kozlíku?
Předem dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2021 19:18

Katka12 napsal(a):
Zdravím,

potřebuji poradit, jaké kleště používáte na kastraci kozlíku?
Předem dekuji.

Veterináři mají Burdizzovy kleště.

3.2.2021 19:22
Katka12

XXX.XXX.27.66

Potřebuji právě objednat pro veterinářku, kterou mám na dovolené a moc jich nemůžu najít, je za 3000 a to mi přijde zbytečně na kastraci 2 kozluku

3.2.2021 19:25

Katka12 napsal(a):
Potřebuji právě objednat pro veterinářku, kterou mám na dovolené a moc jich nemůžu najít, je za 3000 a to mi přijde zbytečně na kastraci 2 kozluku

veterinární hračky jsou překvapivě drahé. s tím nic neuděláte.

3.2.2021 19:56
Katka12

XXX.XXX.27.66

Tak samozřejmě že jsou drahé, ale jsou v prodeji i levnější verze, proto se ptám kdo jaké používá 🙂

3.2.2021 20:54

Katka12 napsal(a):
Tak samozřejmě že jsou drahé, ale jsou v prodeji i levnější verze, proto se ptám kdo jaké používá 🙂

Burdizzovy kleště jsou jenom jedny, jaké levnější verze máte na mysli? Leda, že by někdo prodával "obnošené".

3.2.2021 21:46
akaš

XXX.XXX.109.4

Burdizzo kleště originál se mi zdá, že nejlevnější mají asi tady https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/kastracni-kleste-na-berany-kozly-a-bycky-burdizzo-p17631/ a to i podle Zboží.cz. Kamír je nevede, HeapCo taky ne, Selko má nějaký jednodušší, levnější.
Slyšel jsem ale, že všechny tyhle nástroje se vyrábějí někde v Pákistánu. Nevím.

arte.P

3.2.2021 21:52
arte.P

XXX.XXX.33.122

akaš napsal(a):
Burdizzo kleště originál se mi zdá, že nejlevnější mají asi tady https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/kastracni-kleste-na-berany-kozly-a-bycky-burdizzo-p17631/ a to i podle Zboží.cz. Kamír je nevede, HeapCo taky ne, Selko má nějaký jednodušší, levnější.
Slyšel jsem ale, že všechny tyhle nástroje se vyrábějí někde v Pákistánu. Nevím.

Se Vám zdá? Měl byste to vědět s jistotou, když jste administrátorem a reklamu tady rvete už pomalu do každýho vlákna.

Zadavatelko: chcete opravdu kleště, nebo emaskulátor. Jak jsou kozlící staří?

4.2.2021 06:35

arte.P napsal(a):
Se Vám zdá? Měl byste to vědět s jistotou, když jste administrátorem a reklamu tady rvete už pomalu do každýho vlákna.

Zadavatelko: chcete opravdu kleště, nebo emaskulátor. Jak jsou kozlící staří?

Tak emaskulátor by veterinář mohl mít ve výbavě. Mně přijde vůbec trochu legrační, pozvat si ho a ještě mu shánět nástroje. To jako když si domů zavolám řemeslníka, tak pro něj musím mít vrtačku?

arte.P

4.2.2021 06:38
arte.P

XXX.XXX.33.122

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak emaskulátor by veterinář mohl mít ve výbavě. Mně přijde vůbec trochu legrační, pozvat si ho a ještě mu shánět nástroje. To jako když si domů zavolám řemeslníka, tak pro něj musím mít vrtačku?

Taky mi to připadá zvláštní. Asi bych šla cestou jinýho veta, kastrace kozlíka stojí pár korun, tak proč bych kvůli tomu měla kupovat nástroj za tisíce

4.2.2021 09:20

arte.P napsal(a):
Taky mi to připadá zvláštní. Asi bych šla cestou jinýho veta, kastrace kozlíka stojí pár korun, tak proč bych kvůli tomu měla kupovat nástroj za tisíce

tak stejně tak asi přemýšlí ten vet. úplně to vidím, normálně to nedělá, nechal se ukecat a proč by si kvůli tomu měl kupovat drahý nástroj za tisíce on?

arte.P

4.2.2021 10:58
arte.P

XXX.XXX.173.138

tak stejně tak asi přemýšlí ten vet. úplně to vidím, normálně to nedělá, nechal se ukecat a proč by si kvůli tomu měl kupovat drahý nástroj za tisíce on?

Pak to ten vet má odmítnout, nutit ho nikdo nemůže, to že bych měla někomu kupovat "pracovní náčiní" mi přijde absurdní. Možná žádný vet ani není a plánuje se kastrace podomácku - vet by byl přece schopný ty kleště sehnat, nebo by aspoň poradil jaké, tady možná radil google.

4.2.2021 11:31

arte.P napsal(a):
Pak to ten vet má odmítnout, nutit ho nikdo nemůže, to že bych měla někomu kupovat "pracovní náčiní" mi přijde absurdní. Možná žádný vet ani není a plánuje se kastrace podomácku - vet by byl přece schopný ty kleště sehnat, nebo by aspoň poradil jaké, tady možná radil google.

Tahle varianta mě taky napadla, že někdo plánuje kastarci samo domo. Ale na nekrvavou kastraci nic jiného než Burdizzky prostě není.

4.2.2021 11:34

arte.P napsal(a):

Schválně jsem zagůglila, našla jsem kleště za 1 256 Kč. Docela podstatný rozdíl.

4.2.2021 12:07

Katka12 napsal(a):

Kleštěmi se (mělo by) kastruje v místním znecitlivění a sedaci, k tomu se běžný chovatel asi nedostane.

4.2.2021 15:30

Jasně, proto trochu nechápu zadavatelku, proč si nesežene veta s patřičným vybavením. To už by vyšlo levněji kozlíky naložit a odvézt do někam ordinace, si myslím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík